Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Συνιστώσα 1848

«Συνιστώσα 1848»: H έξοδος απο την κρίση


photo: ByronF@Flickr
                                   
photo: ByronF@Flickr

    Το κυριότερο χαρακτηριστικό της οικονομικής κατάστασης μιας χώρας είναι η ανταγωνιστικότητά της. Η ανταγωνιστικότητα είναι το χαρακτηριστικό εκείνο που σηματοδοτεί όχι απλά τη συγκυριακή οικονομική κατάσταση μιας χώρας αλλά και τις μελλοντικές της προοπτικές. Η εξέλιξη του δείκτη ανταγωνιστικότητας είναι το μοναδικό κριτήριο που μας επιτρέπει να χαρακτηρίσουμε αν οι οικονομικές εξελίξεις σε μια χώρα αποτελούν ένα “success story”.
Από τη σκοπιά της ανταγωνιστικότητας η Ελλάδα κάθε άλλο παρά ένα “success story” αποτελεί. Αντίθετα, έπειτα από τρία έτη πρωτοφανούς ύφεσης, με εξοντωτική φορολογία και υπέρογκη ανεργία, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην τελευταία θέση όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε πολύ χαμηλή θέση παγκοσμίως. Οποιαδήποτε μικροβελτίωση στο εμπορικό ισοζύγιο έχει παρατηρηθεί τα τελευταία έτη οφείλεται κυρίως σε μείωση των εισαγωγών και όχι σε αύξηση των εξαγωγών. Είναι χαρακτηριστικό της τραγικής κατάστασης της χώρας ότι τα τελευταία δύο έτη η ανταγωνιστικότητά της σε σχέση με τις άλλες χώρες επιδεινώθηκε. Έτσι, ενώ το 2012 η Ελλάδα ήταν στη θέση 89 της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας το 2013 ήταν στη θέση 91!
Η ανταγωvιστικότητα μιας χώρας οφείλεται σε δύο κυρίως παράγοντες:
1) Σε όλα εκείνα τα στοιχεία που συγκροτούν τον λεγόμενο «ρόμβο του Πόρτερ». Πρόκειται για τις λεγόμενες «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» και αφορά στοιχεία όπως την απελευθέρωση των αγορών, ιδιωτικοποιήσεις, τις υποδομές, την (τεχνολογική) παιδεία, την κατάργηση της γραφειοκρατίας, τη δημιουργία «δικτύων ομοειδών επιχειρήσεων», τη διαμόρφωση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου, το κράτος δικαίου, την εξάλειψη της διαφθοράς κ.λπ.
2) Τη νομισματική της πολιτική.
Η πολιτική της Ελλάδας, όσον αφορά και τους δύο πυλώνες που προσδιορίζουν την ανταγωνιστικότητα, υπήρξε από ανεπαρκής έως καταστροφική.
Όσον αφορά τον «ρόμβο του Πόρτερ»,  οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα υπήρξαν ελάχιστες και ανεπαρκείς. Όλες εκείνες οι μεταρρυθμίσεις που θα μετέφεραν την ιδιοκτησία και τον αποτελεσματικό έλεγχο της παραγωγής και της συναλλαγής από το κράτος και τις συντεχνίες στην κοινωνία των πολιτών και στη λογική της αυτορρύθμισης, έμειναν απλά στα χαρτιά και στις δηλώσεις.
Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, η απουσία ενός εθνικού νομίσματος είχε ως αποτέλεσμα ότι η ακολουθούμενη νομισματική πολιτική διαμορφωνόταν με άξονα την οικονομική κατάσταση άλλων χωρών και όχι της Ελλάδας. Αυτό είχε ως συνέπεια το πρωτοφανές στα οικονομικά χρονικά γεγονός να βλέπει η Ελλάδα -μια χώρα της οποίας η ανταγωνιστικότητα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα- σε ορισμένες περιόδους το νόμισμά της (ευρώ) να... ανατιμάται!
Να τονισθεί εδώ ότι οι γίγαντες της σύγχρονης οικονομολογίας, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, τάχθηκαν κατά της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη. To «λόμπι της δραχμής» με άλλα λόγια περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, τους κατόχους Νομπέλ Οικονομικών Milton Friedman, Paul Krugman, Kenneth Arrow, James Hackman, Gary Becker. Αντίθετα, οι οικονομολόγοι που τάχθηκαν υπέρ της ένταξης ήσαν περιθωριακοί και διεθνώς άγνωστοι. Οι λόγοι της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν είχαν απολύτως καμία σχέση με οικονομικό ορθολογισμό.
Ως στελέχη της νέας κίνησης «Συνιστώσα 1848» πιστεύουμε ότι η λύση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση προϋποθέτει δύο ουσιαστικά μέτρα:
α) Την άμεση εφαρμογή όλων εκείνων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα απελευθερώσουν πλήρως το επιχειρησιακό και δημιουργικό δυναμικό της χώρας. Σ’ αυτά τα μέτρα περιλαμβάνεται και η δημιουργία ειδικών «αυτοδιοικούμενων ζωνών» ( Ελάχιστης Φορολογίας και Ελάχιστων Κρατικών Παροχών) στις οποίες θα μπορούν να «μεταναστεύουν» όσοι συμπολίτες και επιχειρήσεις το επιθυμούν.
β) Τη συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ και υιοθέτηση εθνικού νομίσματος για ένα διάστημα τουλάχιστον 5 ετών. Το μέτρο αυτό θα οδηγήσει σε βελτίωση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας και, κατά συνέπεια, μείωση της ανεργίας. Μετά το πέρασμα των 5 ετών το θέμα μπορεί να επανεξεταστεί και να τεθεί ενώπιον του λαού σε δημοψήφισμα. Στο διάστημα της πενταετίας ο κάθε πολίτης θα μπορεί να διατηρεί λογαριασμούς σε οποιοδήποτε νόμισμα επιθυμεί συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του ευρώ - όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα. Η τιμή του εθνικού νομίσματος μπορεί είτε να βρίσκεται σε καθεστώς ελεύθερης διακύμανσης έναντι του ευρώ είτε να κινείται σε ένα πλαίσιο +- 25% έναντι του ευρώ.
Πιστεύουμε ότι και τα δύο μέτρα είναι απαραίτητα. Χωρίς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις η μετάβαση σε ένα εθνικό νόμισμα πιθανότατα θα καταλήξει σε υπερπληθωρισμό. Από την άλλη πλευρά, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις χωρίς το «λιπαντικό» του εθνικού νομίσματος,  αν εφαρμοσθούν (πράγμα ιδιαίτερα αμφίβολο) θα αποδώσουν σε μεγάλο βάθος χρόνου, με αποτέλεσμα ότι ολόκληρες γενιές θα έχουν «καεί» επαγγελματικά και κοινωνικά.
Αντίθετα, συνδυάζοντας τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα με την άμεση εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (συμπεριλαμβανομένων των «αυτοδιοικούμενων ζωνών») θέτουμε τις προϋποθέσεις ώστε η μεν ηπειρωτική Ελλάδα να μεταβληθεί ταχύτατα σε ένα τεράστιο Silicon Valley, η δε νησιωτική Ελλάδα σε πολλές μικρές Σεϋχέλλες. Στη χειρότερη περίπτωση πιστεύουμε ότι η ανεργία, σε διάστημα ενός έτους, θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 50%.

Τάκης Μίχας
Γιώργος Μπούρχας
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

ΠΗΓΗ:   http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=28738     

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ανοιχτή εκδήλωση Κινήματος Δεν Πληρώνω με θέμα "Ελεύθεροι δρόμοι"

 
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω είναι ο κατεξοχήν πολιτικός φορέας που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται οργανωμένα και συστηματικά, μεταξύ άλλων, για την προάσπιση του Συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην ελεύθερη μετακίνηση για όλο το λαό.
Μεγάλη μερίδα του κόσμου προβληματίζεται σχετικά με τις πανάκριβες μετακινήσεις, τις αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων σε μεγαλοεργολάβους και εις βάρος του λαού, τη χαμηλού επιπέδου οδική ασφάλεια και τις φρονηματικές διώξεις προς αγωνιστές και κινήματα πολιτών.
Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη να δοθούν απαντήσεις σχετικά με αυτά τα ζητήματα, οργανώνουμε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα "Ελεύθεροι δρόμοι".
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ) στη Νέα Φιλαδέλφεια, λεωφόρος Δεκελείας 152 και Ατταλείας, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και ώρα 6μμ.
Την εκδήλωση θα συντονίσουν η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω Ευτυχία Παπαλουκά και ο Οργανωτικός Γραμματέας της νεολαίας του Κινήματος Δεν Πληρώνω Κωνσταντίνος Δημητριάδης.
Οι ομιλητές θα είναι οι εξής: Βασίλης Παπαδόπουλος-Κίνημα Δεν Πληρώνω, Κώστας Παπαδάκης-δικηγόρος-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δημήτρης Κυπριώτης-ΕΠΑΜ, Παναγιώτης Μαδιάς-πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων, Βασίλης Παπανικολάου-δικηγόρος, Βαρβάρα Βολτέα-δικηγόρος, Αλέξανδρος Λάμαρης-δικηγόρος, Θεοδόσης Τεμζελίδης-μέλος ΔΣ ΛΕΜΟΤ-ΜΟΤΟΕ, Αποστόλης Αυλακιώτης-αυτοκινητιστής-πρόεδρος Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Μώλου Φθιώτιδας, Λεωνίδας Παπαδόπουλος-Κίνημα Δεν Πληρώνω-μέλος ΔΣ εργαζομένων ΓΝ Πατησίων.
Μετά των τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει υποβολή ερωτήσεων αλλά και τοποθετήσεις στα πλαίσια ανοιχτής συζήτησης με το κοινό.
 
 
 
Με πίστη στον αγώνα για την ελευθερία,
************************************
Κατερίνα Τραγάλου
Για την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ε.Πα.Μ.
                                                                   info@epamhellas.gr                                                                      
*************************************
 
 
Επισκεφθείτε μας στους Ιστότοπους:

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Με πρόσχημα τη «Χρυσή Αυγή»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Χθες βράδυ, Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013, η Βουλή ψήφισε και μάλιστα με διευρυμένη πλειοψηφία 235 «ναι» ένα ακόμη μέτρο στην κατεύθυνση να τεθεί η χώρα οριστικά στο «γύψο».

Με πρόσχημα τη «Χρυσή Αυγή» και την όψιμα ανακαλυφθείσα εγκληματική της δράση, οι δυνάμεις του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» με τη συνοδοιπορία της λεγόμενης αριστερής αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη στάση «Πόντιου Πιλάτου» με το «παρών» των υπολοίπων, προχώρησαν στην ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας περί άρσης της κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης πολιτικών κομμάτων, ή συνασπισμών πολιτικών κομμάτων, όταν ηγετικά στελέχη αυτών κατηγορούνται για τα εγκλήματα των άρθρων 187 (εγκληματική οργάνωση) ή 187Α (τρομοκρατικές πράξεις). Μιας τροπολογίας που, ανεξάρτητα την αιτιολόγησή της, στοχεύει απ’ ευθείας στον περιορισμό και την ποινικοποίηση της πολιτικής ζύμωσης, της διαμαρτυρίας και εν τέλει της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, των συλλογικών και των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών.

 Από εδώ και στο εξής οποιοσδήποτε πολίτης, ή ομάδα πολιτών, ακόμα και πολιτικό κόμμα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, διαφωνεί και αντιδρά στις ασκούμενες πολιτικές που έχουν να κάνουν με την εκποίηση της χώρας και την παράδοσή της στα ξένα κέντρα συμφερόντων, μπορεί να διώκεται με βάση τις παραπάνω νομοθετικές ρυθμίσεις με την αιτιολογία ότι ενεργεί ενάντια στα συμφέροντα της χώρας ή ότι πλήττει βάναυσα τη δημόσια τάξη.  Ακόμα κι αν κάποιος απλά επικαλεσθεί το άρθρο 120 παρ. 3 του Συντάγματος, απαιτώντας τη λογοδοσία των σφετεριστών της λαϊκής κυριαρχίας που παρέδωσαν την χώρα αμαχητί σε ξένα κέντρα και ξένες δυνάμεις. Επίσης, αν επικαλεσθεί το ακροτελεύτιο άρθρο που αναφέρει ότι «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία», μπορεί να θεωρηθεί ότι η επίκληση αυτή προκαλεί τρόμο κι έτσι η δράση που βασίζεται σ’ αυτή τη διάταξη να θεωρηθεί τρομοκρατική. Μόνον όποιος δηλώνει ότι συμφωνεί με τις πολιτικές των μνημονίων, με το ξεπούλημα και την παράδοση της χώρας στα ξένα συμφέροντα, με την Ε.Ε. και την ευρωζώνη μπορεί να αισθάνεται ακόμα ασφαλής. Οι υπόλοιποι, ήδη με επίσημες δηλώσεις, στοχοποιούνται ως ακραίοι, ως ύποπτοι τέλεσης εγκλημάτων, δήθεν κατά των συμφερόντων της χώρας και διαμορφώνεται το νομικό καθεστώς και το επικοινωνιακό πλαίσιο για την πολιτική απομόνωση και εξόντωσή τους.

 Η πορεία προς την φασιστική εκτροπή είναι σε εξέλιξη και δυστυχώς, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, ότι οι ηγεσίες της αντιπολίτευσης όχι μόνο δεν διαθέτουν στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία να αντιταχθούν στις μεθοδεύσεις του καθεστώτος, αλλά συνεργούν συνειδητά στο να ανοίξουν οι «ασκοί του Αιόλου», είτε υπό το κράτος του φόβου, είτε για τους δικούς τους μικροκομματικούς υπολογισμούς. Πιστεύουν ότι δίνοντας διαπιστευτήρια υποταγής θα γίνουν συμμέτοχοι στην άσκηση της εξουσίας οι μεν, ή δείχνοντας καλή διαγωγή δεν θα ενοχληθούν οι δε. Πλανώνται πλάνην οικτράν όλοι τους. Τα δεσμά χαλκεύονται με επιτήδειο τρόπο και αφορούν σε ολόκληρη την κοινωνία, των ιδίων μη εξαιρουμένων.

 Απομένει στον ελληνικό λαό να κάνει τη διαφορά και ενωμένος, λέγοντας ξανά ένα βροντερό ΟΧΙ, να μην επιτρέψει στους ίδιους που ξεπούλησαν τα πάντα -με πρώτη την εθνική μας κυριαρχία- να οδηγήσουν σε πλήρη φασιστική εκτροπή και σε κορύφωση την τραγωδία που ζει η χώρα εξ αιτίας τους.

 

Αθήνα 23 Οκτωβρίου 2013

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Κάλεσμα πρός όλους


Κάλεσμα της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.Πα.Μ. προς όλα τα κόμματα της κοινοβουλευτικής και της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, προς κάθε συλλογικότητα και κίνηση που δηλώνει ότι τάσσεται απέναντι στις πολιτικές των μνημονίων.

 
Τώρα πια όλοι γνωρίζουν. Κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι έκανε λάθος επειδή δεν γνώριζε. Η εμπειρία τεσσάρων σχεδόν χρόνων εφαρμογής της πιο ανάλγητης πολιτικής που εφαρμόστηκε ποτέ σε μια χώρα, υποτίθεται δημοκρατική, του λεγόμενου δυτικού κόσμου, δεν αφήνουν περιθώρια υπεκφυγής και δικαιολογίας στον οποιονδήποτε.

 Οι εκατοντάδες νόμοι που οι υποτελείς κυβερνήσεις ενέταξαν στο Εθνικό Δίκαιο, παραβιάζοντας και αγνοώντας την θέληση του Λαού, αλλά και την ίδια τη Βουλή, έχουν πλέον μεταλλάξει ριζικότατα τον χαρακτήρα του πολιτεύματος, προς όφελος των δανειστών/τοκογλύφων. Έχουν αλλάξει τον χαρακτήρα του Κράτους σε τέτοιο βαθμό, που ακόμα και αυτή η διαθέσιμη Δημοκρατία που υπήρχε μέχρι σήμερα, έχει αρχίσει να χάνεται ανεπιστρεπτί.

 Στην θέση του παλαιού πολιτεύματος, κράτους και γενικότερης έννομης τάξης, αυτό που έχει εγκαθιδρυθεί σήμερα, είναι ένα καθεστώς με ρήτρες αποικίας, το οποίο δουλεύει αποκλειστικά για το συμφέρον των τοκογλύφων και των ξένων επικυρίαρχων, καταπατώντας κατάφωρα ακόμα και την βασικότερη αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας που είναι ότι το κοινοβούλιο και γενικότερα τα όργανα του Κράτους, οφείλουν να πράττουν και να αποφασίζουν πάντα υπέρ των συμφερόντων του Λαού.

 Είναι σαφές πια, ότι η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τους πάτρωνές της (ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ – και τους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους των «αγορών»), μπροστά στη συνέχιση της καταστροφικής της πολιτικής κατεδάφισης και εκκαθάρισης της χώρας, για να την παραδώσει ολοκληρωτικά στους επικυρίαρχους ως καθαρό οικόπεδο, δεν έχει άλλες επιλογές από την ανοικτή φασιστική εκτροπή.

 Καθώς οι ανοχές και οι αντοχές της κοινωνίας απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές εξαντλούνται με ταχύ ρυθμό, το καθεστώς προχωρά ακάθεκτο στην εγκαθίδρυση ανοικτής δικτατορίας με ή χωρίς κοινοβουλευτικό μανδύα, διώκοντας τον οποιονδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα άνομα συμφέροντά του.

 Οι τονωτικές ενέσεις αισιοδοξίας ότι δήθεν πλησιάζει το τέλος της περιπέτειας και ξεκινά η ανάκαμψη δεν πείθει παρά ελάχιστους παρατρεχάμενους και αφελείς. Η προσπάθεια διχασμού του λαού με τη χρήση της ΧΑ και των παρακρατικών συμμοριών της, προκειμένου να καλλιεργηθεί κλίμα αντεκδίκησης και εμφυλίου, δεν απέδωσε. Η κοινωνία αντέδρασε ψύχραιμα, κατανοώντας ότι το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στο ίδιο το καθεστώς δουλοπαροικίας χρέους και όχι σε μια περιθωριακή ομάδα θρασύδειλων «νταήδων», νονών της νύχτας, πρακτόρων και πληρωμένων δολοφόνων, που λόγω της συγκυρίας, αλλά και με την καθοριστική βοήθεια του κρατικού μηχανισμού και των καθεστωτικών ΜΜΕ  απέκτησε κοινοβουλευτική έκφραση.

 Το καθεστώς προσπαθεί μ’ αυτόν τον τρόπο να βρει ερείσματα και να αντλήσει νομιμοποίηση αντιπαραθέτοντας στο δίλημμα «μνημόνιο - αντιμνημόνιο» το πλαστό και κατασκευασμένο δίλημμα «συνταγματικό τόξο» και ομαλότητα από τη μια και τα «άκρα»  από την άλλη, επιχειρώντας να ταυτίσει τον οποιονδήποτε δεν σκύβει το κεφάλι με τη συμμορία της ΧΑ.

 Η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι η ΧΑ χρησιμοποιήθηκε από το καθεστώς, με πρόσχημα την υπεράσπιση δήθεν της δημοκρατικής ομαλότητας, προκειμένου να υλοποιηθεί η εκτροπή. Δηλαδή την κατάλυση και των τελευταίων στοιχειωδών ελευθεριών που έχουν απομείνει σε αυτόν τον τόπο. Ο πρωθυπουργός Σαμαράς το είπε από την Αμερική ξεκάθαρα. Πραγματικός στόχος είναι όποιος αντιδρά στις πολιτικές της υποτέλειας και της ξένης κατοχής. Όποιος στέκεται ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ευρώ και το ΝΑΤΟ.

 Οι λεκτικοί τραμπουκισμοί των στελεχών της κυβέρνησης παίρνουν υλική μορφή με σωρεία διώξεων σε βάρος πολιτών, όπως στην περίπτωση των 27 διωκόμενων της Ιερισσού με τη κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ή εκείνη της καταδίκης μαθητών κατειλημμένων σχολείων κτλ. Το όργιο παραβιάσεων των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών και του εντεινόμενου αυταρχισμού δεν μένει, παρά να οριστικοποιηθεί με την αναστολή άρθρων του Συντάγματος, ή έστω με την κατεπείγουσα ψήφιση νόμων που θα έρχονται σε ευθεία αντίθεση και θα ακυρώνουν στη πράξη τις Συνταγματικές πρόνοιες που προστατεύουν τα πολιτικά και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών.

 Αυτή την κρίσιμη στιγμή το Ε.Πα.Μ., απόλυτα προσηλωμένο στις αρχές της Δημοκρατίας και πιστό στα προτάγματά του, απευθυνόμενο στον Ελληνικό Λαό τον καλεί να συσπειρωθεί στον Αγώνα και να εφαρμόσει στην πράξη το άρθρο 120 παρ.4 του Συντάγματος μέσα από ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ μέχρι την τελική Νίκη.

 Απευθύνει επίσης, ύστατο και αγωνιώδες κάλεσμα σε όλες τις συλλογικότητες και τα κινήματα των πολιτών, σε ανεξάρτητες προσωπικότητες, στις εξωκοινοβουλευτικές πολιτικές οργανώσεις, αλλά και στα κόμματα της Βουλής που δηλώνουν δημοκρατικά και αντιμνημονιακά, να σταθούν επάξια στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις και που επιβάλλουν οι ιστορικές στιγμές.

 Συγκεκριμένα, η πρόσκλησή μας αφορά στην άμεση συγκρότηση της πιο πλατιάς δημοκρατικής συμμαχίας και συσπείρωσης όλων των δυνάμεων, που θα σταθεί με όρους Νίκης απέναντι στο φαύλο και προδοτικό καθεστώς του «συνταγματικού τόξου» της εκτροπής και της ανωμαλίας.

 Η πανδημοκρατική αυτή συμμαχία ενότητας και αγώνα μπορεί να στηριχθεί, κρατώντας ο κάθε φορέας που θα συμμετάσχει την αυτονομία του, σε βάση κοινών παραδοχών και προταγμάτων. Οι θέσεις του Ε.Πα.Μ. συνοψίζονται:

 1. Ανατροπή του καθεστώτος εθελοδουλίας και υποταγής στους ξένους επικυρίαρχους.

2. Παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για τα εγκλήματα κατά της Δημοκρατίας και του Ελληνικού Λαού. Για το έγκλημα εσχάτης προδοσίας της εκχώρησης αμετάκλητα και άνευ όρων της Εθνικής μας κυριαρχίας.

3. Να οδηγηθεί η χώρα (μέσα από υπηρεσιακή κυβέρνηση) σε έντιμες και δημοκρατικές εκλογές για την ανάδειξη  Συντακτικής  Εθνοσυνέλευσης που θα δώσει στην πατρίδα μας το Σύνταγμα που της αρμόζει και μέσω του πρωτογενούς Δικαίου που θα δημιουργηθεί, να καταστούν εφικτά τα συνακόλουθα:

3.1. Μη αναγνώριση και μονομερής διαγραφή του εξωτερικού χρέους.

3.2. Απεμπλοκή από την μέγγενη της Ε.Ε. με πρώτο και καθοριστικό βήμα την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και την καθιέρωση Εθνικού Κρατικού νομίσματος.

3.3. Σεισάχθεια σε όλα τα ιδιωτικά χρέη που σωρεύτηκαν εξ αιτίας της κρίσης και των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών.

3.4. Αποκατάσταση εισοδημάτων.

3.5. Ανάκτηση από τα πολυεθνικά μονοπωλιακά συγκροτήματα της εσωτερικής αγοράς και ταχεία παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας.

 Καλούμε, για μια ακόμη φορά, τα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως αντιμνημονιακά και δημοκρατικά στο Κοινοβούλιο, αλλά και κάθε βουλευτή ξεχωριστά, όλους τους βουλευτές, να προχωρήσουν στην κατάθεση της βουλευτικής τους ιδιότητας και να παραιτηθούν από ένα κοινοβούλιο που είναι σε πλήρη διάσταση με την κοινωνία και με το κοινό αίσθημα περί δικαιοσύνης και νομιμότητας.

Να παραιτηθούν προκαλώντας πολιτική κρίση και κυρίως απονομιμοποιώντας και απομονώνοντας πλήρως τους δωσίλογους της ψευδοκυβέρνησης.

 Να στρατευθούν μαζί με το Λαό στον αγώνα για την κατάρρευση του καθεστώτος που επιβλήθηκε από την 5-5-2010 έως και σήμερα πραξικοπηματικά με την παραβίαση των άρθρων 28, 37 και 38, 41 και 54 παρ2 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

 Να στρατευθούν μαζί με το Λαό στον αγώνα για την αποκατάσταση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

 Ο Λαός περιμένει απεγνωσμένα την απαρχή μιας πραγματικής ενότητας και ουσιαστικής συσπείρωσης, ώστε να μπορέσει μαζικά να οργανωθεί, για να ανατρέψει μια και καλή το καθεστώς που σταδιακά και εντέχνως, αφαίρεσε κάθε θεμελιώδη Δημοκρατική πρακτική από τη διακυβέρνηση της χώρας.

 Όλοι μας θα κριθούμε. Ο λαός θα μας κρίνει με βάση τη δράση μας από δω και πέρα. Μαζί του, στο δρόμο, ή με την παρέα των δωσίλογων που θα «νομιμοποιούνται» με την παρουσία «αντιπολίτευσης» σε μια παρωδία «κοινοβουλευτικής νομιμότητας»; Κανένας δεν μπορεί να υπηρετεί ταυτόχρονα δυο αφεντικά. Ή με τους δωσίλογους ή με τον μαχόμενο Ελληνικό λαό. Ή με το φασισμό και το «συνταγματικό» του τόξο, ή με τη Δημοκρατική Ενότητα και την παλλαϊκή συσπείρωση.

 Ας τολμήσουμε όλοι να εμπιστευτούμε τον ελληνικό Λαό. Αυτή τη στιγμή όλοι γνωρίζουν ότι η μάχη δίνεται για την εθνική ανεξαρτησία, τη Δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία.

 

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΟΥΣΑ

 

Αθήνα 14 Οκτώβρη του 2013

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.     

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Μάθετε τήν αλήθεια - Επείγει

 

 
Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ

 

Έχει γίνει πλέον φανερό ακόμη και στον πλέον αδιάφορο Έλληνα πολίτη ότι οι «κυβερνώντες» έχουν προ πολλού επιλέξει να υποστηρίξουν τα συμφέροντα των τοκογλύφων, θυσιάζοντας με βίαιο και αντιδημοκρατικό τρόπο, στο βωμό αυτών των συμφερόντων, ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό (κατάλυση Συντάγματος, ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων, ανεργία, φόροι, χαράτσια, αυτοκτονίες, συντάξεις πείνας, διάλυση κοινωνικού κράτους, Παιδείας, Υγείας, εκποίηση δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας).

 

Από 1/7/2013 η κυριότητα της χώρας (της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας)  πέρασε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.). Ο ΕΜΣ είναι ένας μόνιμος και όχι προσωρινός μηχανισμός, με μορφή υπερκράτους, που έχει θεσπιστεί, κατά τους ίδιους, για να παρέχει «χρηματοπιστωτική συνδρομή σε κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ» και με στόχο τη «στήριξη της σταθερότητας του ευρώ βάσει αυστηρών όρων». Ως «εγγύηση» για τη  «στήριξη» αυτή, και αφού έχουμε παραιτηθεί οριστικά και αμετάκλητα από την άσκηση εθνικής κυριαρχίας, η δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων πέρασε στα χέρια τους.

Τα μέλη του ΕΜΣ έχουν ισόβια ασυλία σε ολόκληρη την Ε.Ε. και κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να τους δικάσει και κανένας μηχανισμός να τους ελέγξει. Κανείς δεν θα μπορεί να διεκδικήσει το δίκιο του ποτέ και πουθενά!

 

Και αν νομίζετε ότι όλα αυτά είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας διαβάστε παρακάτω τμήματα από δύο άρθρα της συνθήκης για τη θέσπιση του ΕΜΣ.

 

ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
 
ΑΡΘΡΟ 30
Συμβούλιο ελεγκτών
 
1. Το συμβούλιο ελεγκτών αποτελείται από πέντε μέλη που διορίζονται από το συμβούλιο
διοικητών βάσει των ικανοτήτων τους σε ελεγκτικά και χρηματοοικονομικά ζητήματα και
περιλαμβάνει δύο μέλη από τα ανώτατα ελεγκτικά όργανα των μελών του ΕΜΣ - με εναλλαγή
μεταξύ των μελών - και ένα από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.
2. Τα μέλη του συμβουλίου ελεγκτών είναι ανεξάρτητα. Δεν ζητούν ούτε λαμβάνουν οδηγίες
από τα όργανα διακυβέρνησης του ΕΜΣ, τα μέλη του ΕΜΣ ή οποιονδήποτε άλλο δημόσιο ή
ιδιωτικό φορέα.
3. Το συμβούλιο ελεγκτών διενεργεί ανεξάρτητους ελέγχους. Επιθεωρεί τους λογαριασμούς του
ΕΜΣ και επαληθεύει την ορθότητα των επιχειρησιακών λογαριασμών και του ισολογισμού. Έχει
πλήρη πρόσβαση σε οποιοδήποτε έγγραφο του ΕΜΣ απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων
του.
4. Το συμβούλιο ελεγκτών μπορεί να πληροφορεί ανά πάσα στιγμή το συμβούλιο διευθυντών
για τα πορίσματά του. Συντάσσει, σε ετήσια βάση, έκθεση που υποβάλλεται στο συμβούλιο
διοικητών.
5. Το συμβούλιο διοικητών μεριμνά ώστε στην ετήσια έκθεση να έχουν πρόσβαση τα εθνικά
κοινοβούλια και τα ανώτατα ελεγκτικά όργανα των μελών του ΕΜΣ και το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό
Συνέδριο.
6. Κάθε θέμα σχετικό με το παρόν άρθρο καλύπτεται αναλυτικά στους εσωτερικούς κανονισμούς του ΕΜΣ.
ΑΡΘΡΟ 32
Νομικό καθεστώς, προνόμια και ασυλίες
8. Στον βαθμό που είναι αναγκαίο για την άσκηση των δραστηριοτήτων που προβλέπονται στην
παρούσα συνθήκη, όλη η περιουσία, οι χρηματοδοτικοί πόροι και τα στοιχεία του ενεργητικού του
ΕΜΣ δεν υπόκεινται σε κανέναν περιορισμό, ρύθμιση, έλεγχο και μορατόρια οποιασδήποτε
φύσεως.
 

 

Έχουμε χρέος απέναντι στην Πατρίδα μας, στον εαυτό μας και στα παιδιά μας να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ. Να δώσουμε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί τη μάχη για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Τη μάχη για να πάρουμε πίσω αυτά που μας έκλεψαν, την ίδια μας τη ΖΩΗ.

 

 

 

 
 

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ - Εκδήλωση Πυρήνα ΕΠΑΜ ΚΟΡΩΠΙΟΥ


Με πίστη στον αγώνα για την ελευθερία,
************************************
                                                              
*************************************
 
 
Επισκεφθείτε μας στους Ιστότοπους: