Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


ΠΡΟΣΟΧΗ – ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ
Εθνική Ομοσπονδία  για τα  Δικαιώματα  του  Αυτιστικού  Φάσματος

Καλημέρα από την ΕΟΔΑΦ. Παρακαλούμε για την προώθηση του πιο κάτω μηνύματος προς όλους τους πολίτες, και κυρίως: 
προς τα e-mails των βουλευτών και ΜΜΕ που έχουμε στο τέλος του κειμένου, ή στο τελευταίο συνημμένο. (e-mails ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ+ΜΜΕ)

                ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί Παιδείας -  κύριοι βουλευτές:
Ως Δημοκράτες πολίτες που ζητάμε τον σεβασμό των Ανθρωπίνων και Συνταγματικών Δικαιωμάτων, σας προωθούμε το παρακάτω μήνυμα των γονέων παιδιών με αναπηρίες του Αυτιστικού φάσματος και της ομοσπονδίας τους ΕΟΔΑΦ, που εξ όσων γνωρίζουμε είναι φορέας που επί μνημονίων, κατόρθωσε να αποτρέψει κατατεθειμένο απάνθρωπο μνημονιακό  νόμο.
--------------------------------------------------------------------------------------- 
Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές και υπουργοί Παιδείας:
Όπως ήδη ξέρετε από το προχθεσινό (12-5-2015) υπόμνημα που σας εστάλη από τους εκπροσώπους της Εθνικής Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος (ΕΟΔΑΦ), με μεγάλη λύπη και ανησυχία πληροφορηθήκαμε στο διαδίκτυο (esos.gr) την έκδοση πολυνομοσχεδίου, στο οποίο, «επιδέξια στριμωγμένες» και δύσκολα παρατηρήσιμες, ανάμεσα σε άλλα άρθρα,   υπάρχουν διατάξεις που πολύ «πονηρά», περνάνε περικοπές και υποβάθμιση της Εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρίες του Αυτιστικού Φάσματος – και συγκεκριμένα μορφές της «μερικής» Παράλληλης Στήριξης.
-Θυμίζουμε ότι η «μερική» Παράλληλη Στήριξη, είναι η μέθοδος που έχει χαρακτηριστεί από τους χιλιάδες γονείς και ειδικούς επιστήμονες (τους επιφανέστερους), ως μέθοδος ψυχολογικού, «ηθικού, νοητικού – μη σωματικού βασανισμού» των παιδιών του Αυτιστικού φάσματος, όπως αυτός ορίζεται στο άρθρο 3 της Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Τις μεθόδους αυτές, εφάρμοσαν οι εγκληματικές πολιτικές των μνημονίων – ιδιαίτερα με τα νομοθετήματα Διαμαντοπούλου – Χριστοφιλοπούλου – Αρβανιτόπουλου – Λοβέρδου κλπ, προκειμένου να εξαναγκάσουν τα παιδιά με αυτισμό να εγκαταλείψουν το Δημόσιο Σχολείο, ώστε τα χρήματα που δίνουν γι αυτά οι διεθνείς οργανισμοί να «περισσέψουν» για το «χαρτζιλίκωμα» των τραπεζιτών, των προεκλογικών ρουσφετιών και της διαφθοράς.

 Οι συγκεκριμένες διατάξεις του νέου πολυνομοσχεδίου, είναι διαμετρικά αντίθετες με τις ρητές δεσμεύσεις που διατύπωσε προεκλογικά ο κ. Κουράκης, ο οποίος στην τότε τοποθέτησή του τάχθηκε κατηγορηματικά υπέρ της «πλήρους Παράλληλης Στήριξης» και υπέρ της αποφασιστικής αρμοδιότητας των γονέων σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΟΗΕ, μιλώντας εκ μέρους ΟΛΩΝ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  στην σύσκεψη κοινοβουλευτικής ενημέρωσης της ΕΟΔΑΦ, παρουσία των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας μας, αλλά και βουλευτών / εκπροσώπων άλλων κομμάτων και κοινωνικών φορέων. (το βίντεο της εκδήλωσης στην διάθεσή σας).

Όπως είναι γνωστό από την προεκλογική μας κινητοποίηση, οι μέθοδοι αυτές, εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν τις περικοπές Ανθρωπίνων και Συνταγματικών Δικαιωμάτων προς όφελος των τραπεζιτών και πάσης φύσεως «κολλητών».
Επίσης, εξυπηρετούν την υπόθαλψη και ενίσχυση της διαφθοράς, το παρακρατικό «χαρτζιλίκωμα» του διοικητικού υπόκοσμου και των συναλλαγών, χρηματισμών, του «λαδώματος», του εμπορίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των εκβιασμών εις βάρος αθώων ανάπηρων παιδιών και των οικογενειών τους από τα εκάστοτε «ημέτερα» διεφθαρμένα στελέχη και υπαλλήλους, που θεωρούν σωστό να συμπληρώνουν τον εξαθλιωμένο  μνημονιακό μισθό τους με τους εκβιασμούς εις βάρος ανάπηρων παιδιών, εμπορευόμενοι τις υπηρεσίες και παροχές που έπρεπε αυτονόητα να κατοχυρώνονται από τον νόμο.  

-Κύριοι βουλευτές: Οι «πονηρές» Εκπαιδευτικές περικοπές των μνημονίων εναντίον των παιδιών με αναπηρίες του Αυτιστικού Φάσματος, σχεδιάστηκαν έτσι που να περικόπτουν και θεμελιώδη Ανθρώπινα Δικαιώματά τους που σχετίζονται με την υγεία και τη σωματική ακεραιτότητα, την Εκπαίδευση, την εργασία, την επιβίωση και την αξιοπρεπή ζωή και πλήθος άλλων θεμελιωδών Δικαιωμάτων και δεν μπορούν να επαναλαμβάνονται.   
Τα Ανθρώπινα και Συνταγματικά Δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα και δεν μπορούν να μπαίνουν στο παζάρι του «Δημόσιου» χρέους και του χαρτζιλικώματος τραπεζιτών και «κολλητών». Σε μία Δημοκρατική κοινωνία, πρώτα θα έπρεπε να περικοπούν οι μισθοί και τα εισοδήματα των υπουργών, συμβούλων, στελεχών και υπαλλήλων στο ύψος της κατώτατης σύνταξης, και μόνο μετά από αυτό θα μπορούσαν να αποτολμηθούν σκέψεις για περικοπή στα Ανθρώπινα και Συνταγματικά Δικαιώματα ανάπηρων παιδιών.

Θα πρέπει κάποτε επί τέλους να σταματήσει το φαινόμενο κατά το οποίο οι υποδείξεις του διοικητικού υπόκοσμου, των «κολλητών» και της διαφθοράς γίνονται αμέσως και χωρίς κανέναν ενδοιασμό νομοσχέδια από τις κυβερνήσεις του Ελληνικού κράτους, ενώ η φωνή των γονέων και της κοινωνίας και οι υποδείξεις του ΟΗΕ και των διεθνών συμβάσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποσιωπούνται, καταπνίγονται και θάβονται από όποιον αναρριχάται στην εξουσία υποσχόμενος τον σεβασμό τους.

Οι νομοθετικές προτάσεις των γονέων και της ΕΟΔΑΦ οι οποίες σας έχουν κατατεθεί και κοινοποιηθεί κατ’ επανάληψη, προσφέρουν όλες τις λύσεις που είναι σύμφωνες με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα,  τις αρχές και υποδείξεις του ΟΗΕ και των διεθνών οργανισμών. Επί πλέον, συνεισφέρουν στην πρόσληψη δεκάδων χιλιάδων νέων άνεργων επιστημόνων – και συνεπώς στην ικανοποίηση πραγματικών κοινωνικών αναγκών, για την δρομολόγηση πραγματικών και υγειών πολιτικών ανάκαμψης και ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση.

Η ΕΟΔΑΦ και οι εκπρόσωποί της (που όπως γνωρίζετε συκοφαντήθηκαν άδικα από τους κομματικούς μηχανισμούς ως δήθεν κομματικά προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ και ως προωθητές της κομματικής τους γραμμής), θα συνεχίσει αταλάντευτα την ακομμάτιστη και αντικειμενική στάση της, επιβραβεύοντας κάθε θετικό και καταγγέλλοντας κάθε αρνητικό και εχθρικό προς τα Ανθρώπινα και Συνταγματικά Δικαιώματα των παιδιών του Αυτιστικού Φάσματος, των ευπαθών στρωμάτων και της κοινωνίας γενικώτερα, από όπου και αν προέρχεται.  
Στα πλαίσια αυτά, ελπίζουμε ότι θα μας δώσετε την ευκαιρία να σας συγχαρούμε και να σας επιβραβεύσουμε, εισακούγοντας τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά μας.

Με την ελπίδα
-ότι θα ακούσετε την φωνή των γονέων, των ευπαθών στρωμάτων και της κοινωνίας
-ότι θα εισακουστεί η φωνή των διεθνών οργανισμών, του ΟΗΕ και των διεθνών συμβάσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
-και ότι δεν θα επικρατήσουν για άλλη μία φορά οι υποδείξεις απαιτήσεις του διοικητικού υπόκοσμου και της διαφθοράς εναντίον της φωνής της κοινωνίας και της Δημοκρατικής Ανθρωπότητας
-ότι επί τέλους θα σταματήσουν οι πολιτικές κοινωνικής εξόντωσης και αποκλεισμού των παιδιών με αναπηρίες του Αυτιστικού Φάσματος και των μεθοδευμένων «μη σωματικών» βασανισμών τους προς όφελος του «χαρτζιλικώματος» των «κολλητών» και της διαφθοράς
- και ότι οι προχθεσινές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού στην Βουλή πως «θα εισακουστεί επί τέλους η φωνή της κοινωνίας» αποτελεί πράξη και όχι κατευναστικά ευχολόγια συντήρησης των εγκληματικών μνημονιακών μέτρων εις βάρος της κοινωνίας:

Ζητάμε από όλους τους Βουλευτές, την κυβέρνηση τους υπουργούς Παιδείας και τον πρωθυπουργό, την παρέμβασή σας ώστε:
-Να αποσυρθούν οι συγκεκριμένες αντικοινωνικές διατάξεις του νέου πολυνομοσχεδίου
-Κατά τον  ίδιο τρόπο που στο πολυνομοσχέδιο καταργούνται άλλοι μνημονιακοί νόμοι που σχετίζονται με μισθολογικά θέματα μικρότερης (και συντεχνιακής κυρίως) σημασίας, να καταργηθούν άμεσα όπως ζητάμε με το υπόμνημά μας τα μνημονιακά νομοθετήματα που διευκολύνουν τον αποκλεισμό και τον βασανισμό αθώων ανάπηρων παιδιών προς όφελος των συμφερόντων και της διαφθοράς, τα οποία, τέσσερεις ολόκληρους μήνες μετά την ανάληψη της νέας κυβέρνησης, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συντηρούνται και να εφαρμόζονται.
-Να φέρετε προς ψήφιση και να ψηφίσετε τις νομοθετικές προτάσεις και δίκαια αιτήματα που σας έχουν κατατεθεί κατ' επανάληψη, τα οποία αυτές τι μέρες σας επανακαταθέτει (και πάλι) επικαιροποιημένα η ΕΟΔΑΦ - και τα οποία είναι δημοψηφισματικά κατατεθειμένα και υπεύθυνα υπογεγραμμένα από χιλιάδες γονείς και ειδικούς επιστήμονες (τους επιφανέστερους) του Αυτιστικού Φάσματος, αλλά και υποδεδειγμένα και επικυρωμένα από την επίσημη Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τον ΟΗΕ και τις διεθνείς συμβάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει υπογράψει η χώρα.

Επειδή, η στάση της Πολιτείας προς τα ανάπηρα παιδιά της και τα ευπαθή κοινωνικά στρώματα, είναι ο πιο αξιόπιστος δείκτης των προθέσεών της για τα Ανθρώπινα και Συνταγματικά Δικαιώματα ΟΛΩΝ μας...

Συνημμένα σας αποστέλλουμε:
1) Το επίσημο υπόμνημα της ΕΟΔΑΦ προς τους υπουργούς Παιδείας, το οποίο εκφράζει την θέληση και τα αιτήματά μας.
2) Το πολυνομοσχέδιο όπως δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο (ΒΛ. άρθρο 47 / στη σελ. 37). Για διευκόλυνσή σας, οι σελίδες έχουν αριθμηθεί, το σχετικό άρθρο είναι σκιασμένο με γκρι και το επίμαχο άρθρο με κίτρινη επισήμανση.

 https://drive.google.com/drive/my-drive