Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Φίμωση του ΕΠΑΜ από το YouTube

Όταν ακόμα και το YouTube φιμώνει το ΕΠΑΜ, και ειδικά μόνο το ΕΠΑΜ, τότε πράγματι φαίνεται ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος της «παγκοσμιοποίησης» και ποιον πραγματικά φοβούνται οι επίδοξοι πανεξουσιαστές του πλανήτη και τα εδώ εντεταλμένα όργανά τους.
Ήδη, όπως είναι πλέον γνωστό σε όλους, το ΕΠΑΜ έχει παντελώς αποσιωπηθεί από όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Σαν να μην υπάρχει καν. Ειδικά μετά την απόφαση του Μετώπου να μην νομιμοποιήσει με κανένα τρόπο το τηλεοπτικό "μόρφωμα" της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, με την επωνυμία ΝΕΡΙΤ, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος που του παρέχει ο νόμος, να παραθέσει διακαναλική συνέντευξη, καθώς αυτή μαγνητοσκοπείται μόνο από συνεργείο της ΝΕΡΙΤ, το μαύρο έπεσε παντού. Ομερτά!
Το μοναδικό ανοικτό παράθυρο που απέμεινε με τον έξω κόσμο είναι πλέον οι ανοικτές συγκεντρώσεις και το διαδίκτυο. Κι όμως! Ακόμα και εκεί έπεσε μαχαίρι. Εκεί φτάσαμε. Συγκεκριμένα, αμέσως μόλις ανέβηκε στο YouTube η μεγαλειώδης κεντρική εκδήλωση του ΕΠΑΜ έξω από την παλιά Βουλή, το YouTube από την Αμερική έσπευσε αμέσως να κόψει το ήχο, με την δικαιολογία-επισήμανση ότι τάχα: «αυτό το βίντεο περιέχει πνευματικά δικαιώματα ήχου και λόγω της απαίτησης από τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων, το ηχητικό κομμάτι έχει σίγανση».
Η αλήθεια είναι ότι, πράγματι, εκτός από την κεντρική ομιλία το Γ.Γ. του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη, η εκδήλωση περιελάμβανε και ανοικτή συναυλία από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, με τραγούδια γνωστών μουσουργών, όπως του Θεοδωράκη, του  Λοΐζου, του Καλογερόπουλου, του Παπακωνσταντίνου και άλλων.
Αλήθεια, ποιος κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων απαίτησε, άραγε, από την YouTube να «φιμώσει» την κεντρική ομιλία του ΕΠΑΜ; Σίγουρα όχι ο συναγωνιστής Μίκης, ούτε ο μακαρίτης Μάνος Λοΐζος, αλλά ούτε και ο επαμίτης Νίκος Καλογερόπουλος, ή ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μάλιστα ήταν και παρόν στην εκδήλωση. Πολύ πιθανόν η παράμβαση να έγινε από την «αμαρτωλή» ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρία Πνευματικών Δικαιωμάτων), αλλά και πάλι, πότε πρόλαβε να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΑΕΠΙ, πότε κατέθεσε την καταγγελία και, το κυριότερο, πότε πρόλαβε η YouTube να επιβεβαιώσει την βασιμότητα της καταγγελίας;
Είναι προφανές πως υπήρξε συντονισμός κινήσεων, αμέσως μόλις ακούστηκαν οι βαρυσήμαντες δηλώσεις του Δ. Καζάκη στην ομιλία του. Δηλώσεις που έπρεπε, πάσει θυσία, να αποσιωπηθούν από το ευρύ κοινό. Έτσι, κάποιος «σκοτεινός» τύπος καραδοκούσε στο site του ΕΠΑΜ και αμέσως μόλις ανέβηκε το βίντεο, έστειλε σήμα στην άλλη άκρη του Αντλαντικού, όπου επίσης ανέμενε κάποιος στο ακουστικό του, για να κόψει το «επικίνδυνο» βίντεο.
Αυτή η πρωτόγνωρη στα χρονικά παράνομη πράξη της YouTube, εκτός από την ωμή παρέμβαση των πέραν του Ατλαντικού αποικιοκρατών στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας, αποσιωπόντας απροκάλυπτα ένα νόμιμο κόμμα, και μάλιστα παραμονές εκλογών, δηλώνει και την αγωνία τους αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογικής εκτίναξης του ΕΠΑΜ.
Προς επιβεβαίωση, σας παραπέμπουμε στον συγκεκριμένο ιστιοχώρο για να δείτε, αλλά όχι να ακούσετε, το φιμωμένο βίντεο: