Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΕΠΑΜ Δ. ΚΑΖΑΚΗ ΣΤΗΝ ΓΓ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ



Ο Γ.Γ. του ΕΠΑΜ Δ. Καζάκης συζήτησε
με τους εργαζομένους της ΕΛΣΤΑΤ

Το ΕΠΑΜ δεν… «πτοήθηκε» καθόλου από την πρωτοφανή και εντελώς απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ, να απαγορεύσει την είσοδο σε εκπροσώπους κομμάτων που θα ήθελαν να επικοινωνήσουν με τους εργαζόμενους για να τους ενημερώσουν, ενόψει των εθνικών εκλογών.
Την Πέμπτη 17/9/2015, στις 11.30 π.μ., ο Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Δημήτρης Καζάκης, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλο (Α’ Αθηνών),  Αναστάσιο Κώνστα (Β’ Πειραιώς)  και Δημήτρη Καρούσο (Νομός Πέλλας), επισκέφθηκε την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ εξελισσόταν η γενική συνέλευση του συλλόγου των εργαζομένων. Με ομόφωνη απόφαση, δόθηκε ο λόγος στον Δημήτρη Καζάκη, ο οποίος επισήμανε την αντικειμενική δυνατότητα των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ -που διαχειρίζονται επίσημα στατιστικά στοιχεία-  να έχουν πλήρη επίγνωση της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας.  Από πλευράς εργασιακών συνθηκών, χαρακτήρισε την ΕΛΣΤΑΤ ως «κάτεργο» και παρότρυνε τους εργαζόμενους «να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, διότι μόνον έτσι μπορεί κάτι να αλλάξει στην υπηρεσία». Και πρόσθεσε ότι βάσει αυτής της λογικής, «το ίδιο πρέπει να κάνουμε και ως πολίτες».
Δίνοντας το στίγμα των πολιτικών εξελίξεων ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, ο Γ.Γ. του ΕΠΑΜ υπογράμμισε πως «τα κόμματα εξουσίας προδίδουν συστηματικά τις προσδοκίες του λαού» και ως εκ τούτου «η επιλογή του ΕΠΑΜ που δεν αποτελείται από επαγγελματίες πολιτικούς, που έχουν τη θέληση να αλλάξουν τα πράγματα», είναι η μόνη διέξοδος.

Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ
Αθήνα 18/9/2015

ΦΩΤΟ: ΕΛΣΤΑΤ 01 και ΕΛΣΤΑΤ 02
ΛΕΖΑΝΤΑ: Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Γ.Γ. του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη στην ΕΛΣΤΑΤ




Ο Γ.Γ. του ΕΠΑΜ Δημ. Καζάκης συζήτησε
με τους εργαζομένους της ΓΓ Βιομηχανίας

Το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή επισκέφθηκε την Πέμπτη 17/9/2015 ο Γ.Γ. του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης όπου και παρουσίασε το Πρόγραμμα του ΕΠΑΜ σε προεκλογική συζήτηση με τους εργαζόμενους της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.
Ο ΓΓ του ΕΠΑΜ -που συνοδευόταν από τους υποψήφιους βουλευτές Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλο (Α’ Αθηνών), Γιώργο Γεωργή (Επικρατείας) και Δημήτρη Καρούσο (Νομός Πέλλας) - ανέπτυξε τους κύριους στόχους του προγράμματος του ΕΠΑΜ για την παραγωγική ανοικοδόμηση της χώρας, εξειδικεύοντας στον κυρίαρχο ρόλο που θα έχει η Βιομηχανία και η Μεταποίηση σε συνδυασμό με τον πρωτογενή Τομέα  στην αναπτυξιακή διαδικασία στην νέα Ελεύθερη Ελλάδα μετά την απελευθέρωση από τα δεσμά του Χρέους και την διάλυση της ελληνικής βιομηχανίας εξαιτίας των περιορισμών και των πολιτικών που μας επιβλήθηκαν λόγω της συμμετοχής μας στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε.
Χαρακτηριστικό του έντονου ενδιαφέροντος που υπήρξε από πλευρά των εργαζομένων για τις θέσεις του ΕΠΑΜ - πέρα από την μαζική συμμετοχή τους στην συζήτηση - είναι το γεγονός ότι έγιναν πάνω από 15 ερωτήσεις για εξειδικευμένα θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή διαδικασία και την λειτουργία της οικονομίας μετά την εισαγωγή Εθνικού Κρατικού Νομίσματος,  οι οποίες αποτέλεσαν αφορμή για να γίνει ένας ζωντανός και εποικοδομητικός διάλογος με πολύ θετικά συμπεράσματα για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της οικονομίας μας.

Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ
Αθήνα 18/9/2015

ΦΩΤΟ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 01 και ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 02
ΛΕΖΑΝΤΑ: Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Γ.Γ. του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη στη ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή