Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ανελέητα μαστίγωσε κυβέρνηση και Τσίπρα ο Γ. Κασιμάτης (Βίντεο)

Ανελέητα μαστίγωσε κυβέρνηση και Τσίπρα ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους.

Ο αστός επιστήμονας που για μια σχεδόν δεκαετία υπήρξε Διευθυντής του Νομικού Γραφείου και Νομικός Σύμβουλος του Αντρέα Παπανδρέου, όταν αυτός ήταν πρωθυπουργός, είπε τα πράγματα με το όνομα τους.

Ανέλυσε τεκμηριωμένα πώς και γιατί δημιουργήθηκε το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας και τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί.

Το χρέος δεν είναι απλώς ένα δάνειο, σκληρό, αλλά είναι μια προσπάθεια να θεσμοποιηθεί ο έλεγχος του κράτους.

Το χρέος είναι, τόνισε ο ίδιος, ένα όπλο πολύ χειρότερο από τα όπλα του πολέμου. Ακόμα και τα πυρηνικά. Γι’ αυτό και γίνεται προσπάθεια να αποκρυβεί το πόρισμα της επιτροπής ελέγχου δημοσίου χρέους, υπογράμμισε ο επιστήμονας.



Ποιο ενδιαφέροντα είναι όμως τα όσα ακούμε να μας λέει για την «πρώτη αριστερή κυβέρνηση» που κάνοντας κουρελόχαρτο Σύνταγμα και νόμους, προχώρησε «στην παραβίαση των αρχών νομιμότητας της δημοκρατίας η οποία έγινε από το δημοψήφισμα μέχρι σήμερα. Και δυστυχώς, συμπλήρωσε ο Γ. Κασιμάτης «έγινε από μια πολιτική δύναμη την οποία εμπιστεύτηκε περισσότερο από κάθε άλλη ο ελληνικός λαός. Και αυτό είναι το μεγάλο πλήγμα που υπέστη και ο λαός μας και η δημοκρατία μας».

Προηγουμένως είχε τοποθετηθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου που σε μια φορτισμένη ομιλία της είχε κάνει λόγο για τα αποτελέσματα που είχε η επιτροπή λογιστικού ελέγχου του δημοσίου χρέους καθώς και για τις αντιδράσεις που συνάντησε. «Η επιτροπή δέχθηκε μεγάλο πόλεμο, συκοφαντία, λοιδορίες, λάσπη, υπήρξε θύμα οργανωμένης παραπληροφόρησης από κέντρα που εξόφθαλμα υπηρέτησαν και καθ' ομολογία τους στρατεύτηκαν στην υπηρεσία εκείνων που είχαν συμφέρον να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για το δημόσιο χρέος», τόνισε χαρακτηριστικά.






tsak-giorgis.blogspot.gr

http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/09/blog-post_218.html#ixzz3mdLQh1lZ