Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Έκκληση Βοήθειας από Ειδικό Σχολείο


Αγαπητοί συναγωνιστές,

σας στέλνω το μήνυμα που έλαβα χτες για μια έκκληση βοήθειας σε ειδικό σχολείο



Αθανάσουλας Χρήστος
Ζηταμε συσκεασμενα τροφιμα για τα παιδια του 1ου Ειδικου Δημοτικου Σχολειου Κερατσινιου.
Ειναι 39 παιδια με ειδικες αναγκες 210-4311939



Μίλησα σήμερα το πρωί προσωπικά με το διευθυντή του σχολείου και μου έδωσε τη διεύθυνση του Σχολείου στο Κερατσίνι στην Ανδρέα Μιαούλη 147 περιοχή Χαραυγή. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο ο διευθυντής πρότεινε και τη δωροεπιταγή  σε οποιοδήποτε κατάστημα Σκλαβενίτη οποιουδήποτε ποσού που ωστόσο να διευκρινιστεί ότι πρόκειται για το Ειδικό Σχολείο και να ενημερωθεί ταυτόχρονα και το σχολείο για τη δωρεά (ώστε να την παραλάβουν από το αντίστοιχο κατάστημα Σκλαβενίτη στη Χαραυγή). Πάντως καλό είναι ακόμη κι αν κάποιος φίλος του ΕΠΑΜ θελήσει να βοηθήσει με το δικό του πακέτο κι έχει μεταφορικό μέσο να καλέσει πριν στο παραπάνω τηλέφωνο το διευθυντή του σχολείου για να ενημερωθεί για τα ωράρια λειτουργίας του σχολείου.

Τα είδη διατροφής που ζητούν είναι μακράς διάρκειας, κορν φλέικς, συσκευασμένα γλυκά, ρύζι, ζάχαρη, μακαρόνια. Η συλλογή τροφίμων θα συνεχιστεί μέχρι και τη Δευτέρα 25/06.



Επίσης βρήκα στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο θέμα και αυτή την ανάρτηση στη σελίδα www.ideografhmata.gr



"Μιλήσαμε πριν από λίγο με τον διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού σχολείου Κερατσινίου ο οποίος μας εξέφρασε την αγωνία του για το καλοκαίρι που θα είναι κλειστό το σχολείο και οι οικογένειες των παιδιών θα βρεθούν χωρίς καμία υποστήριξη με τρόφιμα. Οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα σίτισης και κινδυνεύουν να μην έχουν αρκετά τρόφιμα για να περάσουν το καλοκαίρι.


Στο συγκεκριμένο σχολείο σιτίζονται καθημερινά 39 παιδιά με ειδικές ανάγκες, ενώ παρέχεται και βοήθεια σε 30 οικογένειες παιδιών του σχολείου με συσκευασμένα τρόφιμα.

Παρακαλείτε όποιος μπορεί να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων. Ακόμη και ένα πακέτο μακαρόνια ή ένα κουτί γάλα είναι πολύτιμη βοήθεια! Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζ ί μας στα τηλ.             210 3621498       και             6973 383834       καθώς και με τον κ. Στοφόρο Ευάγγελο (διευθυντή του σχολείου) στα τηλέφωνα             210 4311939       και             6977 960858       . Υπάρχει η δυνατότητα αν θέλετε να περάσετε από το σχολείο και να αφήσετε τρόφιμα καθημερινά μέχρι τη 13.00. Διεύθυνση: Ανδρέα Μιαούλη 147, Κερατσίνι, περιοχή Χαραυγή. Η προσπάθεια συλλογής τροφίμων θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιουνίου 2012.


Πηγή: http://www.boroume.gr/%CE%BC%CF%80%CE%B ... %BF%CF%85/


Σημείωση δική μου: Γίνεται πολλή μεγάλη μάχη φέτος για να κρατηθεί ανοιχτό το ειδικό σχολείο Κερατσινίου. Ήδη έχουν μειωθεί τόσο οι πόροι ώστε πληρώνουν οι δάσκαλοι από την τσέπη τους για να μην κλείσει. Το κράτος στα πλαίσια "εξοικονόμισης" δυναμικού και πόρων, κλείνει 3 ειδικά σχολεία στον νομό Αττικής με αποτέλεμα τα παιδιά να πρέπει να ταξιδέψουν τρελές αποστάσεις προκειμένου να πάρουν μια στοιχειώδη μόρφωση. Για εμένα, είναι απαράδεκτο.



Με εκτίμηση,

η συντονίστρια του πυρήνα Καλλιθέας

Ζάμπρα Παναγιώτα