Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν !!! ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Κεντρική Γραμματεία ΕΠΑΜ


Συναγωνίστριες, συναγωνιστές,

Σας παρακαλώ πολύ, ενημερώστε όλα τα μέλη και τους φίλους σας για την υπηρεσία Ηλεκτρονικής Συμβουλευτικής υποστήριξης που προσφέρει η Ε.Μ.Ι.ΑΛ. (Ενιαίο Μέτωπο Ιατρικής Αλληλεγγύης του ΕΠΑΜ) στέλνοντας την παρακάτω ανακοίνωση με e-mail, καθώς και μέσω των blogs σας

Ηλεκτρονική συμβουλευτική υποστήριξη

Η οικονομική κρίση, με την ολοένα αυξανόμενη ανεργία, τις ξαφνικές απώλειες και τις ριζικές αλλαγές στον τρόπο ζωής, έχει προκαλέσει, εκτός από τις συνέπειες σε πρακτικό επίπεδο, αρνητικές επιπτώσεις στον ψυχισμό πολλών ατόμων, με μεγάλη αύξηση σε νέα περιστατικά ή επιδείνωση ήδη υπαρχουσών διαταραχών. Από την απλή κρίση άγχους και την ήπια κατάθλιψη ως τη διαταραχή πανικού και τον αυτοκτονικό ιδεασμό, βασικός παράγοντας παραμένει η ενοχοποίηση του ατόμου και ο εκπεφρασμένος ή άρρητος στιγματισμός: παρότι όλοι γνωρίζουμε ότι η οικονομική κρίση είναι γενικευμένη και ειδικά σχεδιασμένη για την εξυπηρέτηση συμφερόντων μιας μικρής μειοψηφίας, όταν κάποιος από τους συμπολίτες μας χάσει τη δουλειά του ή του κόψουν το ρεύμα, η πρώτη και συνηθέστερη αντίδραση είναι η ντροπή. Είναι μια μαθημένη αντίδραση, καθώς στο δυτικό πολιτισμό, η ανέχεια θεωρείται προσωπική αποτυχία κι όχι κοινωνική αδικία. Η ενοχοποίηση αυτή, σε συνδυασμό με το στρες για τις ανάγκες της καθημερινής ζωής, οδηγεί πολλές φορές σε δευτερογενή προβλήματα και τριβές στις οικογενειακές σχέσεις, που θα μπορούσαν να προληφθούν, αν υπήρχε ένας υποστηρικτικός ιστός, για να απορροφήσει το ψυχολογικό σοκ και να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ των μελών.

Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και με επίγνωση ότι πολλοί συμπολίτες μας, υποφέρουν απομονωμένοι και σιωπηρά, η ΕΜΙΑΛ (Ενιαίο Μέτωπο Ιατρικής Αλληλεγγύης) προσφέρει υπηρεσίες δωρεάν ηλεκτρονικής συμβουλευτικής (συμβουλευτική μέσω email) για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη να επικοινωνήσουν, με απόλυτη εχεμύθεια κι εμπιστευτικότητα. Υπάρχει επίσης περιορισμένη δυνατότητα δωρεάν τηλεφωνικής υποστήριξης, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εθελοντών μας. Η υπηρεσία δεν στοχεύει, ούτε μπορεί να αναλάβει τη ευθύνη για τη θεραπεία συγκεκριμένων προβλημάτων, καθώς δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη θεραπευτική σχέση, που αναπτύσσεται μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου. Στοχεύει όμως στο να προσφέρει ανακούφιση, επικοινωνία, στήριξη, έμπειρη συμβουλή και πληροφόρηση στους συμπολίτες μας, που δοκιμάζονται, ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας και δεν έχουν τους πόρους για συνεδρίες επ' αμοιβή.

Στείλτε μας το ερώτημά σας στο emial.stirixi@gmail.com
Ενιαίο Μέτωπο Ιατρικής Αλληλεγγύης (Ε.Μ.Ι.ΑΛ.)