Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ο άγιος Σεπτέμβριος

                    ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ – ΠΟΡΟΣ


Ο άγιος Σεπτέμβριος είναι δικός μας!
Όρτσα τα πανιά!
Αντισταθείτε!

Τα πράγματα όσο πάνε και χειροτερεύουν! Τριγμός μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων! Τα συνεταιράκια-κατεργαρέοι που ήταν τρεις, τώρα είναι δύo, έκαναν ανασχηματισμό της πλάκας κι έπεται συνέχεια. Καμιά πρόβλεψη και κανενα πρόγραμμα δεν βγαίνει. Όνειρα θερινής νυκτός με ένα εφιαλτικό ξύπνημα το Σεπτέμβριο, όταν όλα θα έχουν φτάσει στο απροχώρητο.
Η οικονομία καταρρέει και τα κρατικά  έσοδα δεν γεμίζουν τον αδηφάγο κορβανά της διοίκησης. Οι θρυλούμενες τακτοποιήσεις-διευκολύνσεις-διευθετήσεις προς τους μικρομεσαίους αποδείχθηκαν φούμαρα. Το κράτος είναι ακυβέρνητο και ταξιδεύει χωρίς μπούσουλα, τιμόνι κα πυξίδα. Καμία προοπτική. Όλα παίζονται στα ζάρια της εξουσίας. Δείχνουν να μην τους ενδιαφέρει το αύριο της Ελλάδος και το μοναδικό τους πρόβλημα είναι η θεσούλα τους. Το πλεκτό της κυβέρνησης άρχισε να ξηλώνεται και δεν έχει τελειωμό.
Τα κοράκια της τρόϊκας κράζουν πάνω από το πτώμα της Ελλάδος. Οι ιθύνοντες αγέρωχοι έχουν βάλει στη διαπασών τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα με όλα τους τα  παπαγαλάκια εν πλήρη δράσει. Δεν διαστάζουν να κοντράρουν και να ξεφτιλίσουν τους θεσμούς, να ξεπουλήσουν τα πάντα. Μέρα με την ημέρα γίνονται αυταρχικότεροι. Έχουν αποξενωθεί και απομονωθεί πλήρως από την κοινωνία. Η τρόικα και οι δανειστές γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να γίνει το θαύμα που περιμένουν και τους κρατάνε με το ζόρι. Πρόκειται για μούμιες που έχουν προ πολλού πεθάνει και που ελπίζουν την ύστατη στιγμή στη νεκρανάστασή τους!
Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά! Ο τουρισμός είναι ελάχιστος, η ακρίβεια τραβάει την ανηφόρα και ο οικογενειακός προϋπολογισμός την κατηφόρα.
Τους φαίνε όλα και όλοι και γι΄ αυτό χτυπάνε το λαό αλύπητα! Χιλιάδες σπίτια και καταστηματα είναι χωρίς νερό και ρεύμα, και υποθηκευμένα, ταυτόχρονα, σε Τράπεζες λόγω καρτών και δανείων. Μυριάδες αυτοκίνητα και αγροκτήματα είναι έτοιμα να βγουν στο φυρί. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού έχουν μείνει χωρίς ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μάζεψαν οι τροϊκανοί όλο το χρήμα και δεν κυκλοφορεί σάλιο! Στεγνώσαμε! Κι όπου υπάρχει έλλειψη χρήματος, εκεί έχουμε κράτημα της παραγωγής και στάση του εμπορίου! Δεν μας απομένει πια παρά μόνο η έκδοση εθνικού νομίσματος, για να κυλήσει το νερό στο αυλάκι και να έρθουμε στα πάνω μας! Αρκετά αργήσαμε!
Προβλέπεται μαύρη Κατοχή σαν το 1942. Γυρνάμε σε καταστάσεις εμφυλιοπολεμικές του 1950. Ο κοινωνικός ιστός αποσαθρώνεται, η συγγένεια χάνεται, η πίστη γκρεμίζεται, ο ωχαδελφισμός έχει κυριεύσει τα πάντα και ο καθένας κοιτάει να επιβιώσει με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο. Ευτυχώς που μέχρι τώρα υπήρχαν η Εκκλησία με τα συσσίτια και οι άλλες λαϊκές οργανώσεις με τη βοήθεια προς τον κοσμάκη και κράτησαν στη ζωή αρκετούς! Όμως, τώρα τι θα κάνουμε; Θα αφήσουμε τα πράγματα να εξελίσσονται έτσι από το κακό στο χειρότερο ή θα σηκωθούμε, θα ανασκουμπωθούμε και θα μπούμε στον κοινωνικό στοίβο, για να παλέψουμε;
Οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της συμφοράς εφαρμόζουν τη θεωρία τού ΣΟΚ και ΔΕΟΣ  με απόλυτη σχεδόν επιτυχία. Εμείς πώς θα κινηθούμε και θα αντεπιτεθούμε; Στα μουλωχτά ή με τη λογική τού: « σφάξε με αγά μου ν΄ αγιάσω!»;  Στον κοινωνικό καιάδα, στην απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας πρέπει να βάλουμε εδώ και τώρα τέρμα! Τα ψέμματα τελείωσαν! Έκαστος εφ΄ω ετάχθη!
Κανένα λαϊκό σπίτι και μαγαζί χωρίς νερό και ρεύμα! Το καλοκαίρι θα είναι πολύ ζεστό και θα θρηνήσουμε χιλιάδες θύματα, γιατί οι ιθύνοντες της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ  αποφάσισαν κι έδωσαν εντολή για το κόψιμο νερού και ρεύματος για ασήμαντα ποσά. Θα τους το επιτρέψουμε;  Θα αφήσουμε να κοπεί νερό και ρεύμα σε σπίτια και μαγαζιά για το τίποτα, γιατί οι ιθύνοντες εκτελούν τις εντολές της Διεθνούς Τραπεζοκρατίας και Κλεπτοκρατίας τη στιγμή που η ανεργία βράζει και μπαίνουν λουκέτα σε χιλιάδες καταστήματα; Ας ξεσηκωθούμε όλοι, σύσσωμοι, μια γροθιά, για να μην περάσουν τα σχέδια των νεογενίτσαρων, που θέλουν να στείλουν το λαό μας μια ώρα νωρίτερα στο νεκροταφείο!
Στα ελληνόφωνα χωριά του Ιταλικού νότου μια παροιμία λέει: όταν λιμοκτονείς και πάει κάποιος να σου πάρει από το στόμα την μπουκιά που χρειάζεται για να ζήσεις, τότε επιβάλεται να κόψεις το χέρι του ληστή προκειμένου να επιζήσεις. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε κι εμείς στους επίορκους  της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ, που θα έρθουν καλοκαιριάτικα να κόψουν νερό και ρεύμα, τα μέγιστα κοινωνικά αγαθά!

Καμία υποχώρηση!
Αρκετά οι αυτοκτονίες, η κατάθλιψη, η μιζέρια
 και ο δρόμος που οδηγεί στην Κόλαση!
Φωνή λαού οργή Θεού!
Ο άγιος Σεπτέμβριος είναι δικός μας!
Όρτσα τα πανιά!
Αντισταθείτε!


Πόρος-Πειραιάς  25 Ιουνίου 2013


Δημήτριος Ν. Πάνου-Δικηγόρος
Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου - επικεφαλής της ήσσονος Αντιπολιτεύσεως
Τηλ:6975855996 – email:dimitris.panou@gmail.com