Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Τα ΜΑΤ έκαναν τη... δουλειά των «μπαχαλάκηδων»!



Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

Η μαζικότητα και ο παλμός της χθεσινής πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που ξεπέρασε κατά πολύ τις προηγούμενες –τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια– φαίνεται ότι τρομοκράτησε πολύ την κυβερνώσα συμμορία. Οι χιλιάδες νέων, μαθητών και φοιτητών που συμμετείχαν ενωμένοι με ανέργους, εργαζόμενους, ελευθεροεπαγγελματίες και συνταξιούχους, προκάλεσαν πραγματικό πανικό στους κυβερνώντες.

Μόνον έτσι εξηγείται η συμπεριφορά των παραιτωριανών του κατοχικού καθεστώτος, που αποφάσισαν να κάνουν επίδειξη πυγμής, με απρόκλητες επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών. Αφού οι «μπαχαλάκηδες» δεν αντέδρασαν  –παρά τις προκλήσεις–  τα ΜΑΤ χτύπησαν άνευ λόγου και αιτίας το μπλοκ των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, οι οποίοι για πρώτη φορά εμφανίστηκαν τόσο καλά να περιφρουρούν τη διαδήλωσή τους, φοβούμενοι προφανώς ενδεχόμενη προβοκάτσια. Και παρ’ όλα αυτά, η πορεία ολοκληρώθηκε.

Όμως, οι... ανικανοποίητοι πραιτωριανοί συνέχισαν τις απρόκλητες επιθέσεις, αυτή τη φορά στην περιοχή των Εξαρχείων, σπάζοντας ακόμα και τζαμαρίες στις εισόδους πολυκατοικιών, προκειμένου να προσεγγίσουν και να... συνετίσουν διασκορπισμένους διαδηλωτές!

Τα χθεσινά γεγονότα ανέδειξαν τον τρόμο που προκαλεί στο κατοχικό καθεστώς η κλιμακούμενη μαζική και ενωτική αντίσταση του λαού, στην καταστροφική νεοφιλελεύθερη πολιτική που επέβαλαν στη χώρα μας δανειστές και τοκογλύφοι.
Το Ε.ΠΑ.Μ. παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένο στην επίτευξη των παλλαϊκών απαιτήσεων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου: Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία -
Κοινωνική Απελευθέρωση.

Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 18/11/2014