Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 Μία ημέρα μετά

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Μια γρήγορη αποτίμηση του αποτελέσματος

του Ηλία Αλεξανδρή
Με την καρτέλα του Υπουργείου Εσωτερικών μπροστά μου με αποτελέσματα σχεδόν στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων και στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων των πολιτικών αρχηγών θα τολμήσω μια γρήγορη αποτίμηση των αποτελεσμάτων πέρα από τα ποσοστά και τις λεπτομέρειες των αριθμών.
Κατ' αρχήν είναι ξεκάθαρο ότι ο λαός μαύρισε όσους επέβαλαν και στήριξαν τις αντιλαϊκές και αντεθνικές πολιτικές λιτότητας και καταστροφής μέσω των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
Έτσι τα δεκανίκια της ΔΗΜΑΡ και του ΛΑΟΣ δεν μπήκαν στην βουλή και μείωσαν τα ποσοστά τους σε επίπεδα που οδηγούν σε εξαφάνιση, το ΠΑΣΟΚ μπαίνει -για τελευταία φορά κατά την άποψή μου- στην βουλή με μειωμένα ποσοστά κατά 7,6%, ο ΓΑΠ έσπασε μεγαλοπρεπώς τα μούτρα του μένοντας εκτός βουλής και η ΝΔ μείωσε έστω και λιγότερο από το αναμενόμενο τα ποσοστά της.
Κατά δεύτερο δυστυχώς φαίνεται ότι ζουν ανάμεσα μας τουλάχιστον 6% νεοναζί, ναι...
ΝΕΟΝΑΖΙ, γιατί αυτή την φορά σίγουρα ήξεραν τι ψηφίζουν όσοι ψήφισαν την ΧΑ. Πρόκειται για άτομα που ζουν ακόμα στον εμφύλιο και εμπνέονται από την δράση των δοσίλογων και ταγματασφαλιτών κατά την κατοχή και την περίοδο του εμφυλίου...
Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον ένας στους τέσσερις έλληνες δυστυχώς -στο όνομα της "Ευρωπαϊκής" προοπτικής της χώρας- υποθάλπει, ανέχεται ή στηρίζει και διαπνέεται από ακροδεξιά, φασιστικά και φιλοναζιστικά ιδεώδη. Γιατί πως αλλιώς εξηγείται η ψήφος σε ένα κόμμα όπου η ηγεσία του μιλά μέσω του κου Μπαλτάκου με τους Νεοναζί της ΧΑ, επανεκλέγει τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Βορίδη με πολύ ψηλά ποσοστά  και έχει στην πρώτη θέση του Ψηφοδέλτιου Επικρατείας τον Φορτσάκη της ακραίας καταστολής των πραιτωριανών ΜΑΤ;
Όπως φαίνεται επίσης ένα ποσοστό 6% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι στην Ελλάδα αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερα και ακριβότερα διόδια, περισσότερες φοροελαφρύνσεις στις κατασκευαστικές εταιρείες, φορολογική ατέλεια και λειτουργία χωρίς άδεια του MEGA και των λοιπών καναλιών των μεγαλοεργολάβων, περισσότερο lifestyle, περισσότερα σακίδια και γενικόλογες αρλούμπες, χαμηλότερους μισθούς για να μην έχουμε εισαγωγές, καθώς και περισσότερο Στέλιο Ράμφο στην πνευματική καθοδήγηση των μνημονιακών Ευρωπαϊστών. Το μιντιακό κατεστημένο του MEGA και λοιπών θυγατρικών των Μεγαλοεργολάβων και των Τραπεζιτών απέδειξε με το ποσοστό που πέτυχε το ΠΟΤΑΜΙ ότι ο τηλεοπτικός τρομοκρατικός τσαμπουκάς σε συνδυασμό με την χιπστεράδικη ιλουστρασιόν μπουρδολογία μπορεί να επιβάλει το ΤΙΠΟΤΑ και τα πολιτικά απολειφάδια ως σημαντικό πολιτικό παράγοντα αυτής της χώρας. Στο ίδιο ακριβώς γήπεδο - αλλά χωρίς μιντιακή στήριξη ακόμα - παίζει και η ΤΕΛΕΙΑ του Απόστολου Γκλέτσου που μπορεί να μην μπήκε στην βουλή αλλά σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μη αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.
Παγιώνεται επίσης σε ποσοστό πάνω από 5% η εκλογική επιρροή του κομματικού ιερατείου του ΚΚΕ που όπως φαίνεται πέτυχε να ανακόψει την κυβερνητική αυτοδυναμία με τον μονομέτωπο αγώνα που έδωσε στην προεκλογική περίοδο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Από τις θέσεις αλλά και τις πρώτες δηλώσεις των στελεχών του ΚΚΕ φαίνεται ότι δεν θα στηρίξει την νέα κυβέρνηση, οδηγώντας τις εξελίξεις στην μοναδική λύση κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που θα επιτρέψει στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ να επικαλείται για την τυχόν μη τήρηση των υποσχέσεων που έδωσε προεκλογικά το γεγονός ότι δεν πέτυχε αυτοδυναμία.  Δυστυχώς οι λογικές της απόλυτης αλήθειας, του κοινοβουλευτικού ιδρυματισμού και των κρατικών κομματικών επιχορηγήσεων θα συνεχίσουν να διασπούν το μαζικό λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο που θα μπορούσε να αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα των πολιτικών εξελίξεων.
Η είσοδος των ΑΝΕΛ στην βουλή δεν αποτελεί έκπληξη για όσους από μας είμαστε ενεργοποιημένοι στα κινήματα εναντίον των πλειστηριασμών, της απομάκρυνσης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, και άλλων τοπικών προβλημάτων στις γειτονιές της Αττικής, όλη την προηγούμενη περίοδο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών. Δεν αποτελεί όμως και έκπληξη ούτε κι από την σκοπιά των ποσοστών που προέβλεπαν σχεδόν όλες οι Δημοσκοπήσεις  των μνημονιακών ΜΜΕ, αλλά σαφώς απόδειξη για το πόσο κατευθυνόμενες, αναξιόπιστες και γκεμπελίστικες είναι οι κατά παραγγελία ή και καθ' υπόδειξη δημοσκοπήσεις με τις οποίες μπορεί ακόμα και να αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Όπως φαίνεται η εξαιρετική διαφημιστική καμπάνια των ΑΝΕΛ με το τρενάκι και την κρητική λίρα αποδείχθηκαν όχι μόνο νικηφόρες -με όρους εισόδου στο κοινοβούλιο- αλλά και προφητικές, αφού οι ΑΝΕΛ -όπως μόλις ανακοινώθηκε- συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Έκπληξη ωστόσο αποτελούν τα αποτελέσματα της Ένωσης Κεντρώων του κου Λεβέντη σε πανελλαδικό επίπεδο που παρόλο που συνολικά δεν τον βάζουν στην βουλή του επιτρέπουν να χαμογελάσει τουλάχιστον χαιρέκακα με το αποτέλεσμα στην Α' Θεσσαλονίκης όπου ξεπέρασε το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια που εκλέγεται ο ίδιος ο Βενιζέλος. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται περισσότερη ανάλυση για να ερμηνευτεί αυτό το αποτέλεσμα για το συγκεκριμένο κόμμα ...
Αυτό που μάλλον ήταν αναμενόμενο μέσα στις συνθήκες της πόλωσης είναι τα εκλογικά ποσοστά που κατέγραψαν αγωνιστικές δυνάμεις με σαφή και ξεκάθαρη άποψη για διαγραφή του Χρέους, έξοδο από την Ευρωζώνη και απεξάρτηση από το Ευρώ με παραγωγική ανασυγκρότηση και Εθνικό - Κρατικό Νόμισμα, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που παρέμειναν σε πλήρη αναντιστοιχία με την αναγκαιότητα των αιτημάτων αυτών για μια αληθινά άλλη πορεία και ανατροπή των μνημονιακών αντιλαϊκών πολιτικών.
Για το τέλος άφησα αυτό από το οποίο ξεκινούν όλοι οι άλλοι σήμερα, την αδιαμφισβήτητη εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ που θα σχηματίσει την νέα Ελληνική Κυβέρνηση.
Τελικά ο Ήλιος κατάφερε να βγει ξανά σήμερα το πρωί και κανένας μετεωρίτης δεν έπεσε στην Γη όπως προέβλεπαν τα παπαγαλάκια της διαπλοκής και τα σποτ της ΝΔ. Ο λαός όμως πέτυχε μέσα από αυτό το αποτέλεσμα μια πρώτη νίκη, μια πολιτική αλλαγή χαστούκι σε όσους επέβαλαν και εφάρμοσαν τις μνημονιακές πολιτικές. Πολλοί ήδη μιλάνε για αριστερή παρένθεση, παραβλέποντας σκοπίμως και τεχνηέντως ότι τέτοια εκλογικά ποσοστά δεν είχε πετύχει η "αριστερά" -έστω κατ' όνομα- στην Ελλάδα και ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει μετά την επιβολή στην πατρίδα μας, των πιο σκληρών, αντιλαϊκών, αντεθνικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια, από κυβερνητικά σχήματα που αποτελούσαν σαφώς μειοψηφίες στον λαό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν κέρδισε και η χώρα αλλάζει σελίδα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή και με μια -σχεδόν σε όλα τα επίπεδα- καταστροφή να βρίσκεται σε εξέλιξη διαψεύδοντας στην πράξη όλα τα ψέμματα περί "σακσές στόρυ" και "ανάπτυξης" του απερχόμενου κυβερνητικού επιτελείου αλλά και των κάθε λογής δημοσιοκάφρων των ΜΜ'Ε', που ακόμα και χθες με την κυβερνητική αλλαγή καταγεγραμμένη στο εκλογικό αποτέλεσμα αντιμετώπισαν τους εκλεγμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση συνεχίζοντας την γνωστή τακτική της μονομέτωπης επίθεσης στον "επικίνδυνο" ΣΥΡΙΖΑ!
Η σελίδα λοιπόν γύρισε αλλά μένει να δούμε τι μέλλει να γραφτεί σε αυτή την σελίδα. Η παρουσία προσώπων στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κος Μηλιός, ο κος Σταθάκης, ο κος Δραγασάκης και ο κος Βαρουφάκης με τις γνωστές επαφές με ξένους παράγοντες και τις δηλώσεις τους σχετικά με τα οικονομικά το προηγούμενο διάστημα δεν προδιαγράφουν ουσιαστικές ρήξεις, όπως αυτές που πραγματικά θα βρεθεί αντιμέτωπη η κυβέρνηση αν θέλει να διαπραγματευτεί ουσιαστικά τα ζητήματα του χρέους προς όφελος του λαού και της πατρίδας μας.
Ακριβώς για αυτό είναι πολύ σημαντικό ζήτημα όχι απλά η κριτική στήριξη αλλά κυρίως η καθημερινή υπενθύμιση -προς την νέα κυβέρνηση- των καίριων λαϊκών αιτημάτων για την διαγραφή του χρέους και την επαναφορά της εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας, από τα τμήματα του οργανωμένου λαού και των λαϊκών και πατριωτικών δυνάμεων που ανέτρεπαν το προηγούμενο καθεστώς ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ με την αγωνιστική και δυναμική παρέμβαση τους στις γειτονιές με πολιτική ανυπακοή για τα χαράτσια της ΔΕΗ και επανασυνδέσεις ρεύματος, με την διάδοση των προτάσεων για οργανωμένη Στάση Πληρωμών κατά της άδικης φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ, τον αγώνα ενάντια των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία κλπ.
Γιατί αυτή την καινούρια σελίδα που έχει μπροστά του ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη γράφει τις δεσμεύσεις του για τερματισμό των μνημονιακών πολιτικών και αυτές οφείλει να τις διαφυλάξει ο ίδιος ο λαός που πρέπει να συνεχίζει τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη.
Και μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κέρδισε τις εκλογές, αλλά με το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα διαφαίνεται ότι ο λαός μας δεν έχει ακόμα νικήσει και η οικονομική Κατοχή είναι και σήμερα εδώ παρούσα με όλους τους εκφραστές και υπηρέτες της έτοιμους μόλις τους δοθεί η ευκαιρία να ανατρέψουν έστω και την παραμικρή πιθανότητα αλλαγής της πορείας της χώρας και να πάρουν την ρεβάνς. Είναι χαρακτηριστικά η τρομολαγνική, κινδυνολογική επωδός στις χθεσινές δηλώσεις του απερχόμενου κου Σαμαρά "ότι η ΝΔ κράτησε τις δυνάμεις της" και "ότι εύχεται να μην επιβεβαιωθούν τα χειρότερα", αλλά και η συνέχιση από τα ΜΜ'Ε' της συκοφάντησης των φιλολαϊκών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμα σχηματισθεί η νέα κυβέρνηση...
Για αυτό λοιπόν όλες οι δυνάμεις που δίνουν καθημερινά μάχες μαζί με τον λαό για την Δημοκρατία, την Ανατροπή του καθεστώτος των μνημονιακών πολιτικών και την απόδοση δικαιοσύνης, όπως το Ε.ΠΑ.Μ. οφείλουν ειδικά τώρα και από την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές, να κρατήσουν ψηλά την σημαία του μετώπου.
Μέχρι την τελική νίκη του λαού και την απελευθέρωση της πατρίδας ...
 
Πηγή :  http://seisaxthia-epam.blogspot.gr/2015/01/blog-post_565.html