Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Επισημοποιήθηκε η διπλή αποικιοκρατική κηδεμονία της χώρας.



 Ανακοίνωση

Στην Σύνοδο Κορυφής των Επτά  στις Βρυξέλλες επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά το προφανές. Οτι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει δέσμια της αποικοικρατικής κηδεμονίας, που επιτεύχθηκε και επικαιροποιήθηκε από το  Εurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2015. Στο κοινό ανακοινωθέν της μίνι Συνόδου η οποία έγινε μετά από αίτημα του έλληνα πρωθυπουργού αναφέρεται: «Παραμένουμε προσηλωμένοι στην συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015.

Επισημαίνουμε οτι στο Eurogroup του Φεβρουαρίου, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να μην ακυρώσει τίποτα απ’όσα έγιναν, αφού όπως αναφέρεται στο κείμενο που εκδόθηκε: «...ο σκοπός της επέκτασης (της Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης) είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην βάση της υπάρχουσας διευθέτησης».
Με άλλα λόγια στο περιβόητο κείμενο της δεσμευτικής συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, η νέα ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε την συνέχεια της εφαρμογής όλων των βάρβαρων πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης.
Οσο και να θέλει ο κ. Τσίπρας να μας πείσει «ότι είναι σαφές πως η Ελλάδα δεν έχει την υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα, δηλαδή την 5η αξιολόγηση και το μέιλ Χαρδούβελη» » η πραγματικότητα που προκύπτει  από τις συμφωνίες είναι αβάσταχτη τόσο για τον ίδιο και την κυβέρνησή του, κυρίως όμως για την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Το κοινό ανακοινωθέν αναφέρει: «Οι συνομιλίες για θέματα πολιτικής λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες. Οι αποστολές για την συγκέντρωση πληροφοριών λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα».
Επί της ουσίας στην Σύνοδο Κορυφής των Επτά της 19ης Μαρτίου, επισημοποιήθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο η διπλή πλέον κηδεμονία από τους δανειστές – «εταίρους».

1. Η πολιτική κηδεμονία,  μέσω των συνομιλιών με τους θεσμούς, αφού αυτοί θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν τις προτεινόμενες μεταρυθμίσεις της κυβέρνησης. Επίσημα και για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση χάνει εξ’ολοκλήρου το δικαίωμα νομοθέτησης και άσκησης πολιτικής. Το ίδιο το κράτος κατελύθη.

2. Η τεχνική κηδεμονία, μέσω της γνωστής μας τρόικας με αποστολές διερεύνησης στην Αθήνα. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!

Σ’ αυτό το πλαίσιο υλοποιείται πλέον η πιο σκληρή γραμμή επιτήρησης της χώρας. Σ’ αυτό το αναβαθμισμένο πρόγραμμα αποικιοκρατικής κηδεμονίας εκχωρείται και η τελευταία ελπίδα του ελληνικού λαού, που εμπιστεύθηκε στην νέα κυβέρνηση την σκληρή διαπραγμάτευση στο όνομα της ανάσχεσης των αδιέξοδων εφαρμοζόμενων πολιτικών.
Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως πουθενά στο κοινό ανακοινωθέν δεν αναφέρεται η λέξη διαπραγμάτευση, αλλά συνομιλίες. Για τους εταίρους, η διαπραγμάτευση τελείωσε. Η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου είναι πλέον επίσημα αποδεκτή και επιβεβαιωμένη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Το ΕΠΑΜ δεν θα σταματήσει να διαμηνύει σε όλους τους τόνους, πως βιώσιμη λύση για την χώρα και τον λαό της δεν μπορεί να υλοποιηθεί στο ζουρλομανδύα της ευρωζώνης. Οποια κυβέρνηση και με όποια καλή πρόθεση συνεχίζει να αντιλαμβάνεται την συμμετοχή της χώρας στη φωλιά των λύκων ως μονόδρομο, σύντομα θα καταστεί το ίδιο υπεύθυνη με τους προκατόχους της, για την συνέχιση της άσκησης φυσικής εξουσίας – κατοχής από ξένες εχθρικές δυνάμεις.

Η μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, η άμεση καταγγελλία της Δανειακής Σύμβασης, η έξοδος από την ζώνη του ευρώ και την ΕΕ, είναι οι πρώτες επείγουσες πράξεις που θα απελευθερώσουν τον λαό και την χώρα μας στην πορεία προς την κοινωνική απελευθέρωση, την πραγματική λαϊκή κυριαρχία, και την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας.


Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
21/03/2015