Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

ΕΠΑΜ ΘΗΡΑΣ - 1ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

ΕΠΑΜ ΘΗΡΑΣ - 1ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ


ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΘΗΡΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (05 Ιουνίου 2012)

Όλοι θα κλιθούμε στις 17 Ιουνίου να επιλέξουμε ποια κυβέρνηση θα μας επαναφέρει το χαμόγελο και την ελπίδα. Τα κόμματα του μνημονίου (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) προσπαθούν να εξαπατήσουν για μια ακόμα φορά τους Έλληνες πολίτες. Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο θεωρεί απαραίτητη την ενημέρωση του ελληνικού λαού ώστε να σταματήσει να φοβάται και να γίνει ο πρωταγωνιστής στην απελευθέρωση της χώρας του από την οικονομική κατοχή.

Σας ενημερώνουμε ότι το Μνημόνιο 2 περιλαμβάνει:

α) επιπλέον εσωτερική υποτίμηση 20%, δηλαδή 1.000.000 επιπλέον άνεργοι.

β) Προσαρμογή των μισθών στα επίπεδα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης δηλαδή στα 180€.

γ) Πώληση όλων των καίριων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου (λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμοι, ορυκτού πλούτου) καθώς και των βασικών πυλώνων ανάπτυξης μιας χώρας (ΔΕΗ, Νερό, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές).Τα στοιχεία της οικονομίας είναι απογοητευτικά:

α) επίσημη ανεργία 22% με 1 στους 2 νέους να είναι άνεργοι.

β) 1 στα 4 παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας.

γ) ύφεση για 5η συνεχόμενη χρονιά της τάξης του 6% με τη κατάσταση να γίνεται μη αναστρέψιμη.

δ) το δημόσιο χρέος θα φτάσει στα 395 δις στα τέλη του 2012 δηλαδή περισσότερο από όσο ήταν πριν το PSI.

ε) εκτιμάται ότι αν εφαρμοστούν τα μνημόνια, σε 20 χρόνια ο πληθυσμός της χώρας θα είναι κατά 3,5 εκατομμύρια λιγότερος.Τα φαινόμενα που παρατηρούνται καθημερινά στη κοινωνία είναι συγκλονιστικά:

α) Παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία λόγω πείνας.

β) Συμπολίτες μας αυτοκτονούν καθημερινά εξαιτίας της κρίσης.

γ) Μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο.

δ) Άνθρωποι μένουν ξαφνικά χωρίς σπίτι.

ε) Τα νοσοκομεία υπολειτουργούν και οι ασφαλισμένοι δεν έχουν φάρμακα.Δε μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτούς που μας έφεραν ως εδώ. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας μας λέει «Αυτό που κρίνεται είναι η ίδια η ύπαρξη της χώρας» ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βρούτσης υποστηρίζει «Είτε η Ελλάδα θα παραμένει στο ευρώ και την Ε.Ε., είτε θα επιστρέψει στη δραχμή, την απομόνωση και στην απόλυτη εξαθλίωση. Και όχι μόνο αυτό, επιπλέον θα μετατραπούμε από χώρα θωρακισμένη πολιτικά και γεωπολιτικά μέσα στους κόλπους της Ε.Ε., σε μια χώρα τριτοκοσμική, αδύναμη και ευάλωτη».

Εμείς απαντάμε και στους δύο:

Α) Δεν έχουν καταλάβει ότι ο ελληνικό λαός έχει ήδη χρεοκοπήσει και μάλλον ζουν σε άλλη χώρα οπότε είναι ακατάλληλοι για να μας βοηθήσουν.

Β) Προσπαθούν εσκεμμένα να τρομοκρατήσουν τους πολίτες εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των πολυεθνικών, που έχουν χρηματοδοτήσει και που χρηματοδοτούν τα κόμματά τους.

Γ) Καμία χώρα δε χάθηκε όταν ο λαός της ήταν κυρίαρχος. Και οι δύο αυτοί κύριοι έχουν παραδώσει με τις δανειακές συμβάσεις, την εθνική κυριαρχία της χώρας στους ξένους.

Δ) Το ευρώ είναι νόμισμα για τους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους και όχι για τον απλό λαό. Χρειάστηκαν μόνο 10 χρόνια στο ευρώ για να χρεοκοπήσει η χώρα. Στο διάστημα αυτό μειώθηκε κατά 40% η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, εξαφανίστηκε η δυνατότητα αποταμίευσης εκτινάσσοντας έτσι τον ιδιωτικό δανεισμό, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 2,4 φόρες, οι μισθοί και οι συντάξεις δε σύγκλιναν με αυτούς της Γερμανίας, Γαλλίας κτλ, υποβαθμίστηκε η υγεία και η παιδεία.ΤΟ ΕΠΑΜ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Η αρχή ώστε να λυτρωθεί η χώρα πρέπει να γίνει με την

επιστροφή σε εθνικό νόμισμα !!!

Σε ένα νόμισμα, που θα ελέγχεται από το Ελληνικό κράτος και θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος και την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης.

Σε ένα νόμισμα, που θα χρησιμοποιηθεί όχι για να πληρώσουμε αλλά για να διαγράψουμε το δημόσιο χρέος.

Σε ένα νόμισμα, που με τις κατάλληλες πολιτικές, θα αντιμετωπιστούν στη ρίζα τους τα μεγάλα δομικά προβλήματα και τα χρόνια διαρθρωτικά ελλείμματα της εθνικής οικονομίας

Σε ένα νόμισμα, που θα ανοίξει το δρόμο προς την Ελευθερία και σε άλλους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ας παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές μας.

Ας σταματήσουμε να φοβόμαστε και ας ενωθούμε όλοι μαζί.

Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε ελπίδα στα παιδιά μας.Ένωσε και συ τη φωνή σου με τη δική μας.

Δεν έχουμε στεγανά, δεν είμαστε κόμμα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.