Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η
Τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 ανέδειξαν κύρια ζητήματα για την ύπαρξη και λειτουργία της  Δημοκρατίας στη χώρα μας.             
Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη μέσα σε κλίμα εκφοβισμού, πιέσεων, παραπλανητικών διλημμάτων και ψυχολογικής τρομοκρατίας. Το κλίμα αυτό καλλιεργήθηκε από πολιτικούς φορείς της χώρας μας ( ΝΔ –ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ), από παράγοντες του εξωτερικού ( βλ. Ευρωζώνη ) που αντιμετώπισαν τους  Έλληνες σαν υποτελείς τους και από τα αργυρώνητα και κατοχικά Μ.Μ.Ε που υποκίνησαν τα φοβικά ανακλαστικά του λαού και επένδυσαν με την απάτη σε ενστικτώδεις αντιδράσεις .
Το εκλογικό αποτέλεσμα, με τη βοήθεια του εκτρώματος που βάφτισαν ‘’ εκλογικό νόμο’’, είναι  αναντίστοιχο των διαθέσεων και προθέσεων του ελληνικού λαού .
Εγείρονται σοβαρά ερωτήματα, για το γεγονός ότι παραχωρείται σε ιδιωτική εταιρεία το δικαίωμα, να υποκαθιστά τους θεσμικούς φορείς της χώρας και να προβαίνει στην ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.  
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την ανομοιογενή και ασαφή στάση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ ( που οι προεκλογικές τους θέσεις αναιρούσαν η μια την άλλη ) οδήγησαν ένα μέρος του εκλογικού σώματος στο δρόμο της υποταγής στο φόβο και τα διλήμματα.
Όλοι τους καλλιέργησαν τις ψευδοπροσδοκίες περί επαναδιαπραγμάτευσης των συνθηκών και των όρων του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, αποκρύπτοντας μεθοδευμένα την πραγματικότητα. Αποκρύπτοντας ότι με την παραμονή μας στο ΕΥΡΩ το μόνο που μπορούν να περιμένουν οι Έλληνες είναι η καθημερινή επιδείνωση των συνθηκών της ζωής τους .
Οι φιλομνημονιακές δυνάμεις στην απέλπιδα προσπάθειά τους να εκβιάσουν και να εγκλωβίσουν το εκλογικό σώμα έριξαν στη μάχη τα τελευταία όπλα πολιτικής εξαπάτησης  που τους απέμειναν : την πολιτική τους εφεδρεία (ΔΗΜΑΡ) και το παραπλανητικό ερώτημα ‘’παραμονή στο ΕΥΡΩ και σωτηρία της χώρας ή επιστροφή στη δραχμή και καταστροφή της χώρας ‘’.
Με αυτές τις κινήσεις απελπισίας το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάψουν το εφεδρικό τους  στήριγμα – τη ΔΗΜΑΡ – και ταυτόχρονα να απεγκλωβίσουν λαϊκές δυνάμεις από τις φοβίες και τις αναστολές ως προς το Εθνικό νόμισμα. Ένα μεγάλο μέρος του λαού ψήφισε χωρίς  να υποκύψει στην καταστροφολογία και ένα άλλο, μεγαλύτερο, (περίπου 40%) γύρισε την πλάτη του σε όλους απέχοντας και ταυτόχρονα απορρίπτοντας τις απειλές και τις φοβίες .
Στο τέλος προσπάθησαν να φαλκιδεύσουν ακόμα και την ανάγνωση του ίδιου του αποτελέσματος λέγοντας ότι ο λαός επέλεξε κυβέρνηση συνεργασίας .Νομίζουν ότι έτσι καλύπτουν την εξαπάτηση του λαού, που ενώ καταψήφισε και τους τρείς, βρέθηκε να φοράει στο σβέρκο του και τους τρεις  μαζί.
Το ΕΠΑΜ πιστεύει ότι σύντομα, οι δυνάμεις που γύρισαν την πλάτη στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό, και μπροστά στον πραγματικό κίνδυνο,  που είναι η συνέχιση της ΕΥΡΩλαγνείας  και η εξυπηρέτηση των τοκογλύφων, θα συσπειρωθούν στις τάξεις του ΕΠΑΜ, της μόνης πολιτικής δύναμης  που υποστήριζε, υποστηρίζει και θα υποστηρίζει σταθερά τη μόνη λύση για την απελευθέρωση της χώρας από τη σύγχρονη  κατοχή και τελικά τη σωτηρία της : Την άρνηση του χρέους, την μονομερή διαγραφή του, την έξοδο από το ΕΥΡΩ και την επαναφορά του Εθνικού μας νομίσματος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.