Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

"Ευρώ, ή Εθνικό Νόμισμα"

2η Παρουσίαση του βιβλίου "Ευρώ, ή Εθνικό Νόμισμα"
 
Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 στις 19:00' θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Όθωνα Κουμαρέλλα "Ευρώ ή εθνικό νόμισμα;" στο καφέ «ΠΟΛΙΣ» στο αίθριο της «Στοάς του Βιβλίου», Πεσμαζόγλου 4 στην Αθήνα.
 
Layout 1Θα μιλήσουν ο κ. Λεωνίδας Βατικιώτης οικονομολόγος και δημοσιογράφος, o Δημήτρης Καζάκης - οικονομολόγος και Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου και ο Σταμάτιος Στίνης - εκδότης του «ΕΣΟΠΤΡΟΝ» που επιμελήθηκε την έκδοση του βιβλίου.
 
Η κρίση στη χώρα βαθαίνει. Όλοι τώρα κατανοούν ότι ο δρόμος, που άλλοι διάλεξαν για μας να ακολουθήσουμε, οδηγεί στην καταστροφή.
 
Όλοι ψάχνονται. Πίσω από τη φαινομενική αισιοδοξία και τα «success stories» των κυβερνώντων υπάρχει τεράστια σύγχυση, προβληματισμός και αγωνία. Το ίδιο και στο χώρο της αντιπολίτευσης.
 
Απλά, όλοι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, προσπαθώντας να εγκλωβίσουν για μια ακόμα φορά την κοινωνία σε νέα διλήμματα και νέους εμφύλιους διαχωρισμούς!
 
Το πολιτικό σύστημα, όμως, αποσαθρώνεται με την ίδια ταχύτητα, ίσως και μεγαλύτερη από τη διάλυση της ίδιας της κοινωνίας που προκαλούν τα μνημόνια και οι πολιτικές που επιβάλλονται.Ωστόσο:
 
Η ανεργία καλπάζει.
Η φτώχεια εξαπλώνεται με γεωμετρική πρόοδο.....
Οι νέοι μεταναστεύουν.
Οι περιουσίες ρευστοποιούνται.
Η Δημοκρατία βρίσκεται ξανά στο απόσπασμα.
Η χώρα διαλύεται.
Και όλα αυτά για να σωθούν οι τράπεζες και να μη διαταραχθεί το ευρωσύστημα.
 
Η ανάγκη για μια νέα Πολιτική, μια πολιτική ρήξης, αδήριτη.
 
Το μικρό αυτό βιβλίο του Όθωνα Κουμαρέλλα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΕΣΟΠΤΡΟΝ» έχει αυτόν τον σκοπό: Να ξεδιαλύνει τα πράγματα, να σπάσει την άγνοια, την ανασφάλεια, τον φόβο και να προτείνει τον τρόπο που θα καταστήσει εφικτή την Αναγέννηση της Ελλάδας.
 
Γραμμένο με όσο το δυνατόν απλούστερη γλώσσα, με τη μέθοδο των πιο συχνών ερωτήσεων και απαντήσεων για το θέμα, -και παρά τις αναγκαστικά αναλυτικές αναφορές σε δύσκολα τεχνικοοικονομικά και πολιτικά ζητήματα, που προσπαθεί να εκλαϊκεύσει-, εκπληρώνει πειστικά το σκοπό της συγγραφής του.