Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΔ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για μια ακόμη φορά ο υπερφίαλος και υποτιθέμενος αντιπρόεδρος και υπουργός εξωτερικών του κατοχικού καθεστώτος, φυσικά με τη συγκατάθεση του επικεφαλής του,  έβαλαν τη χώρα σε νέες περιπέτειες, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες ξένων συμφερόντων, αδιαφορώντας πλήρως για τα  συμφέροντα και τις ανάγκες της χώρας μας.
Χωρίς λόγο και χωρίς καμία αιτία, ούτε καν υπό πίεση, ενέπλεξαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις της Γαλλίας στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ), που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο των κοινοτήτων της, τον οποίο προκάλεσαν και υποδαύλισαν εξωγενείς δυνάμεις, όπως γίνεται σε πολλές χώρες τα τελευταία χρόνια.
Με μία αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη απόφαση το καθεστώς, ανέλαβε την υποχρέωση έναντι της ΕΕ, να διαθέσει το Ελληνικό Στρατηγείο Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (ΕΣΕΕ) που  βρίσκεται στη Λάρισα, για να γίνει το Στρατηγείο των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων που θα συντονίζει το στρατιωτικό σχεδιασμό της ευρωπαϊκής επιχείρησης στην ΚΑΔ, υπό τους εξής όρους:
·         Πρώτον, να είναι Έλληνας ο στρατιωτικός επικεφαλής στο Στρατηγείο ΕΣΕΕ
·         Δεύτερον, το κόστος λειτουργίας του Στρατηγείου να αναληφθεί από την ΕΕ
·         Τρίτον, να υπάρξει ενίσχυση του Στρατηγείου με στελέχη από χώρες της ΕΕ
·         Τέταρτον, με την «κρυφή» ελπίδα να μη μας ζητήσουν να στείλουμε προσωπικό στην σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο περιοχή.
Και μετά από τα παραπάνω, ακολούθησαν οι γνωστές θριαμβολογίες για τη δήθεν  αξιοπιστία  της χώρας σε διεθνές επίπεδο και τον αναβαπτισμένο ρόλο της στην ΕΕ και άλλες αερολογίες, για να επακολουθήσουν αμέσως οι γνωστοί εξευτελισμοί.
·         Επικεφαλής διοικητής του Στρατηγείου, Γάλλος στρατηγός και υποδιοικητής Σουηδός, περιοριζόμενοι οι ……όροι μας στη θέση του επιτελάρχη!
·         Το κόστος λειτουργίας σκοπεύει η «ευημερούσα» Ελλάς να το ζητήσει από τον ευρωπαϊκό λογαριασμό «Αθηνά» που ουδέποτε έχει λειτουργήσει κατά το παρελθόν. Άρα από τον λειψό κρατικό προϋπολογισμό ή από το «ανεξάντλητο» πρωτογενές πλεόνασμα.
·         Η στελέχωση του Στρατηγείου, στην πλειοψηφία τους 160 άτομα από τα 230 που είναι αναγκαία, θα καλυφθεί από την «αποψίλωση» των Ελληνικών μάχιμων μονάδων και στρατηγείων, με ότι αυτό σημαίνει για την ασφαλή και επιχειρησιακή λειτουργία τους.
·         Εφόσον διαθέτουμε το στρατηγείο, είναι προϋπόθεση και αναγκαιότητα να αναπτύξουμε και τις επικοινωνίες του  με τις μονάδες που αναπτύσσονται στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία. Αυτό προϋποθέτει την κατασκευή κλωβού επικοινωνιών (το έργο ανατέθηκε σε Ιταλική εταιρεία, δεν μας επέτρεψαν ούτε καν σε ελληνική) τη μεταφορά του (αναγκαία η μίσθωση μεγάλου μεταγωγικού από το εξωτερικό) και το χειρισμό των μέσων του(άρα και αποστολή ελληνικού προσωπικού)!
Μετά από όλες αυτές τις επιτυχίες, ο πλήρης εξευτελισμός  που δέχθηκε η  Ελλάδα και από αυτήν την κατάσταση, φανερώνει ακόμη μια φορά σε ποιο σημείο επικινδυνότητας την έχουν οδηγήσει οι εθελόδουλες πολιτικές που  εφαρμόζει συστηματικά το κατοχικό καθεστώς για την ικανοποίηση μόνο και μόνο ξένων συμφερόντων και σε βάρος του χειμαζόμενου ελληνικού λαού.
Όμως είναι καιρός πλέον ο κυρίαρχος λαός να σηκώσει το ανάστημά του και να σταματήσει εδώ και τώρα τον κατήφορο στον οποίο έχουν οδηγήσει τη χώρα.
Το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ   στέκοντας  δίπλα και μαζί με το λαό, προσπαθεί με όλες τις οργανωμένες δυνάμεις του αλλά  και με την επιρροή που ασκεί σε πολύ  ευρύτερες,  να επιταχύνει τις διαδικασίες ανατροπής του πολιτικού σκηνικού και να εδραιώσει τη Δημοκρατία στην Πατρίδα μας.
Όλοι μαζί στον αγώνα για την ανατροπή αυτού του καθεστώτος.

Αθήνα 26 Φλεβάρη 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.