Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Η ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ

Μετά τις κοροϊδίες του “τηλε πωλητή” πρώην υπουργού για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα 3.000.000 εκατομμύρια “κατασκευασμένων” ανασφάλιστων ημεδαπών και αλλοδαπών με χαρτιά, η οποία ουδέποτε ίσχυσε (μόνο απλή εξέταση των ανασφάλιστων από τους υπηρετούντες γιατρούς στα πολυ ιατρεία και όχι φαρμακευτική δαπάνη) παίρνει τώρα τη σκυτάλη της κοροϊδίας ο νέος ομογάλακτος υπουργός Βορίδης. Συγκεκριμένα, ενώ η δαπάνη παραμένει στο 1,9 δις ευρώ (από το μικρότερο προϋπολογισμό δαπάνης υγείας στην Ε.Ε.) που ήδη έχει ξεφύγει κατά 150 εκατομ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο προσθέτουν άλλα 100 εκατομ. ευρώ δαπάνη για τους ανασφάλιστους και ήδη υποχρεώνουν όλους τους γιατρούς να συνταγογραφούν με πλαφόν ανεξαρτήτως παθήσεως μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό π.χ. σε πνευμονολόγους έως 66 ευρώ το μήνα. Επιπρόσθετα, τους φαρμακοποιούς τους υποχρεώνει να δώσουν το πιο φτηνό αντίγραφο και αν ο ασθενής επιμένει για το αντίθετο, θα πληρώνει όλη τη διαφορά και θα υπογράφει σε συγκεκριμένο κουτάκι και θα ταξινομείται (φακελώνεται) από την ΗΔΙΚΑ.
Η συμμετοχή και των ανασφάλιστων θα είναι επίσης 25% (θεωρητικό νούμερο αφού όλοι πληρώνουν έως 35%-40%. Κάθε φάρμακο έχει δύο τιμές, τη λιανική τιμή (Λ.Τ.) και την ασφαλιστική τιμή (Α.Σ.). Η συμμετοχή αφορά στην ασφαλιστική τιμή ενώ τη διαφορά ανάμεσα στη Λ.Τ. και Α.Τ. πληρώνει ολόκληρη ο ασφαλισμένος σύν το 1 ευρώ χαράτσι για κάθε συνταγή και 1-2 ευρώ για κάθε τηλεφωνικό ραντεβού. Επιπλέον ο Βορίδης αύξησε σε 1.310 τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.) τα οποία πληρώνει ολόκληρα  από την τσέπη του ο κάθε ασφαλισμένος.
Μετά την πετυχημένη προσπάθεια μισθολογικής εξαθλίωσης της ιατρικής επιστήμης ώστε να προσφερθούν στους μεγαλοεργολάβους της υγείας φτηνοί ιατροί, για μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους από τις δεκάδες κάρτες υγείας και προγράμματα που ήδη κυκλοφορούν, δρομολογείται τώρα ο επαγγελματικός θάνατος των φαρμακοποιών. Oπως ομολόγησε ο Βορίδης “Η Τρόικα υπολογίζει να κλείσουν 6.000 φαρμακεία”. Πράγματι πώς να αντέξει ο ήδη επαγγελματικά στραγγαλισμένος φαρμακοποιός με μειώσεις των ήδη στοκαρισμένων φαρμάκων στο φαρμακείο του, το συνεχές ωράριο, τη μείωση του κέρδους από το 14,7% κλιμακωτά μειούμενο μέχρι το 2% και σχεδόν μηδενικό για τους ανασφάλιστους. Όλα αυτά όταν τελικά τους πληρώσει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που σύντομα θα ψάχνει πάλι λεφτά με αυτούς τους προϋπολογισμούς που ψήφισαν. Έτσι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος του κερδους, για τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετς & την πρόσληψη φαρμακοποιών υπαλλήλων.
Αυτά τα πραγματικά γεγονότα & όχι οι ‘’λαικισμοί’’ όπως αρέσκεται η κυβέρνηση να χαρακτηρίζει όσα την εκθέτουν, σηματοδοτούν την κατάσταση που οδηγεί τον ελληνικό λαό σε απόγνωση στερώντας του ακόμη & το ακρογωνιαίο αγαθό της ζωής, την υγεία.
                                                                                                           
                                                                                                            Ε.Μ.Ι.ΑΛ.
                                                                                                            3/8/2014

Γεωργία Βασιλoπούλου

" Ubi concordia, ibi victoria "
μτφρ: όπου ενότητα, εκεί νίκη

  
Με πίστη στον αγώνα για την ελευθερία,
********************************
Κατερίνα Τραγάλου
Για την ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  Ε.Πα.Μ.
                                          info@epamhellas.gr                                                                      
********************************


Επισκεφθείτε μας στους Ιστότοπους: