Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΠΔ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

Το Ε.ΠΑ.Μ. στηρίζει τη συλλογή μαρτυρικών καταθέσεων από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού
για την προσφυγή στο ΔΠΔ της Χάγης
Η συστηματική συλλογή έγγραφων μαρτυριών από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο για την στήριξη της προσφυγής της Γερμανίδας ακτιβίστριας Sarah Luzia Hassel-Reusing στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) της Χάγης, σχετικά με την καταστολή της υγείας του Ελληνικού λαού λόγω των μέτρων που επέβαλλε στην Ελλάδα η τρόικα, είναι σε πολύ καλό δρόμο, όπως φαίνεται από το πρόσφατο Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε.
Η εξέλιξη αυτή μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί το ΕΠΑΜ έχει συμβάλλει καθοριστικά, τόσο στην ενημέρωση και κινητοποίηση του Κοινωνικού Ιατρείου, ως κύρια πηγή τέτοιων μαρτυριών, με τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε το μέλος της Π.Γ., Πρέσβης ε.τ. Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, που είχε και την επαφή με την Γερμανίδα ακτιβίστρια, όσο και στον έλεγχο της ορθότητας και τη μετάφραση των έγγραφων μαρτυριών με την Επιτροπή Νομικής Αλληλεγγύης (Ε.Ν.Α.) και το Μεταφραστικό μας Τμήμα.
Το Ε.ΠΑ.Μ. ενώνει τη φωνή του με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, καλώντας τα μέλη και τους φίλους του, αλλά και όλους τους άλλους πολίτες, που, εξ αιτίας του αποκλεισμού τους από το σύστημα Υγείας θίχτηκε η υγεία τους, να σπεύσουν να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού που ακολουθεί.

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού



Ήρθε η ώρα των πολιτών, ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης