Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ο ύποπτος ρόλος του τραπεζίτη και επικεφαλή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ.Προβόπουλου
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΙΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Έχουν λογαριάσει όλοι χωρίς τον ξενοδόχο. Στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος για τον τραπεζίτη και επικεφαλής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ.Προβόπουλο. Τα αντιμνημονιακά κόμματα ήδη τον έχουν απέναντι τους. Είναι ο πιο μεγάλος και ταυτόχρονα ο πιο επικίνδυνος αντιπαλός τους.

Κι αυτό γιατί-κατά πληροφορίες-μετά το πέρας των άκαρπων διερευνητικών εντολών, ο μεγαλοδυνάστης του Ελληνικού λαού, ετοιμάζεται να ρίξει στο τραπέζι της προεκλογικής περιόδου, τα ψευτοδιλήμματα της πτώχευσης. Ή σταθερή κυβέρνηση υπέρ του μνημονίου ή πτωχεύουμε, στάση πληρωμών κλπ.

Επιχειρήματα που θα επιδιώξουν να εγκλωβίσουν τους ψηφοφόρους που επέλεξαν όχι στο μνημόνιο και μαύρισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ποιος εγγυάται ότι με τέτοια σκληρά διλήμματα, αγανακτισμένοι αλλά ταυτόχρονα βιοπαλαιστές που πρέπει εκτός από τον λαικό αγώνα να ζήσουν την οικογένεια τους δεν θα λυγίσουν για το υποτιθέμενο αλλά κίβδηλο "καλό" τους;
Αυτός είναι ο μεγάλος κλακαδόρος του συστήματος. Ο Προβόπουλος και ετοιμάζεται πάλι να δράσει.

Ήδη είχε σημάνει συναγερμό πριν τις εκλογές με περίεργες δηλώσεις: "Η τρέχουσα προεκλογική περίοδος έχει εκ των πραγμάτων επιβραδύνει την υλοποίηση των προγραμματισμένων αλλαγών. Αν μετά τις εκλογές τεθεί εν αμφιβόλω η βούληση της νέας κυβέρνησης και της κοινωνίας να εφαρμοστεί το πρόγραμμα, οι σημερινές ευνοϊκές προοπτικές θα αντιστραφούν και η χώρα κινδυνεύει να περιέλθει γρήγορα σε κατάσταση ιδιαίτερα δυσχερή με αρνητικό αντίκτυπο και στην ψυχολογία των πολιτών».