Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 1)
Καλούνται και παρακαλούνται όλα τα μέλη του ΕΠΑΜ (προσωπικά το καθένα) να φροντίσουν για την όσο το δυνατόν ευρύτερη διανομή-διάδοση της εφημερίδας ''ΤΟ ΧΩΝΙ" την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαΐου 2012.


Η έκδοση αυτού του φύλλου, που πρέπει να συνδυαστεί με πολιτική εξόρμηση των μελών, θα περιλαμβάνει την ανάδειξη ως κεντρικού ζητήματος το ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

Από την επιτυχία της εξόρμησης θα εξαρτηθεί η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ της εφημερίδας μας ή το αντίθετο.



Από την Π.Γ. του ΕΠΑΜ




2)
Πρόταση της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ (Π.Γ.) του ΕΠΑΜ προς όλους τους Πυρήνες

για το θέμα των προσεχών εκλογών


Στη συνεδρίαση της Π.Γ του Ε.ΠΑ.Μ της 16ής Μαΐου 2012, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η παραπέρα πορεία του Μετώπου, σε σχέση με την τακτική που θα ακολουθήσει στις προσεχείς εκλογές.

Ειδικότερα εξετάστηκε η περίπτωση αν το ΕΠΑΜ θα λάβει μέρος ή όχι σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση και η Π.Γ κατέληξε στις εξής προτάσεις- επιλογές:

1η επιλογή:  Ως τέτοια εξετάστηκε η αυτόνομη κάθοδος η οποία σύμφωνα με την εμπειρία που έχει αποκτηθεί αποτιμάται σε ένα οικονομικό κόστος που ανέρχεται στις 60.000 ευρώ, το οποίο θα κληθούν να καταβάλουν εξ ολοκλήρου οι πυρήνες και οι υποψήφιοι βουλευτές.

2η επιλογή: Οι μέχρι τώρα συζητήσεις με το Συντονιστικό  Όργανο των  Κινημάτων (ΣΟΚ) λαμβανομένης υπόψη και της πρωτοβουλίας του Μίκη Θεοδωράκη για  κοινή εκλογική  κάθοδο υπό μορφή Μετώπου και με τη συμμετοχή όλων των  αντιμνημονιακών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ-ΔΗΜΑΡ) δεν έχουν καταλήξει.  Αυτή είναι μία εξαιρετική περίπτωση που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα,  γι αυτό  την παρακολουθούμε και συμμετέχουμε ενεργά στις διεργασίες.

3η επιλογή: Προσπάθεια δημιουργίας Μετώπου με δική μας πρωτοβουλία με άλλα αντιμνημονιακά κόμματα, φαίνεται ότι είναι ανέφικτη και αδύνατη, όχι όμως με ευθύνη δική μας.

4η επιλογή: Το Ε.ΠΑ.Μ δε θα απέχει από τις εκλογές αυτές έστω και αν δεν κατέβει να ζητήσει τη ψήφο από τον Ελληνικό Λαό. Θα κάνει  το δικό του αγώνα στους δρόμους, στις πλατείες στα σπίτια κλπ και θα  συζητήσει  με τους πολίτες υποστηρίζοντας τα δικά του προτάγματα.  Στην περίπτωση που τα μέλη μας ερωτώνται  από τους πολίτες, τους φίλους και τους γνωστούς μας τι να ψηφίσουν, τότε μπορούν να συστήνουν αντιμνημονιακή ψήφο κατά συνείδηση.

Για όλες τις παραπάνω επιλογές, καλούνται όλοι οι πυρήνες από σήμερα μέχρι και την προσεχή Κυριακή (20-5-2012) να συγκαλέσουν ολομέλειες, με σκοπό να ενημερώσουν τα μέλη τους επί των παραπάνω επιλογών και στη συνέχεια ο κάθε πυρήνας με βάση την απόφαση της πλειοψηφίας της ολομέλειάς του,  να αποστείλει μήνυμα στην Γραμματεία των εκλογών (ekloges 2012@epam-hellas.gr) με το αριθμητικό αποτέλεσμα της φανερής ψηφοφορίας των μελών του πυρήνα για κάθε μια από τις τέσσερις  επιλογές.

Τέλος η επιλογή που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη αποδοχή από τα μέλη μας, θα αποτελέσει  την τελική μας  απόφαση για τον τρόπο που θα ενεργήσουμε ως Ε.ΠΑ.Μ  στις βουλευτικές   εκλογές της 17η Ιουνίου.



ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Γ. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΕΚΤΕΝΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ





Από την Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ