Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012


Πρόταση της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ (Π.Γ.) του ΕΠΑΜ προς όλους τους Πυρήνες
για το θέμα των προσεχών εκλογών

Στη συνεδρίαση της Π.Γ του Ε.ΠΑ.Μ της 16ης Μαΐου 2012, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η παραπέρα πορεία του Μετώπου, σε σχέση με την τακτική που θα ακολουθήσει στις προσεχείς εκλογές.
Ειδικότερα εξετάστηκε η περίπτωση αν το ΕΠΑΜ θα λάβει μέρος ή όχι σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. H Π. Γ. κατέληξε ότι την τελική απόφαση οφείλουν να την πάρουν οι ίδιοι οι πυρήνες, που σήκωσαν το βάρος του προηγούμενου προεκλογικού αγώνα και που -- αν αποφασίσουμε να κατέβουμε -- θα κληθούν εκ νέου να αναλάβουν το βάρος και αυτής της εκλογικής αναμέτρησης.

Επίσης, όλα τα μέλη του ΕΠΑΜ, οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι μέχρι τώρα συζητήσεις με το Συντονιστικό  Όργανο των  Κινημάτων (ΣΟΚ) λαμβανομένης υπόψη και της πρωτοβουλίας του Μίκη Θεοδωράκη για  κοινή εκλογική  κάθοδο υπό μορφή Μετώπου και με τη συμμετοχή όλων των  αντιμνημονιακών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ-ΔΗΜΑΡ) δεν έχουν καταλήξει. Και ούτε φαίνεται να καταλήγει, τουλάχιστον με τρόπο τέτοιο που να επιτρέπει στο ΕΠΑΜ να συμβάλει στην κοινή κάθοδο. Όπως και να έχει αυτή είναι μία εξαιρετική περίπτωση που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, γι αυτό την παρακολουθούμε και συμμετέχουμε ενεργά στις διεργασίες. Χωρίς όμως να τρέφουμε ιδιαίτερες προσδοκίες.

Επίσης, προσπάθεια δημιουργίας εκλογικού Μετώπου με δική μας πρωτοβουλία με άλλα αντιμνημονιακά κόμματα, ή κινήματα φαίνεται ότι είναι ανέφικτη και αδύνατη, όχι με δική μας ευθύνη. Αυτό που διαπιστώνει η Π.Γ. είναι μια σιωπηρή συμφωνία σ' ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, από τα μεγάλα κόμματα έως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα νεόκοπα μικρά κόμματα (ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΠΕΙΡΑΤΕΣ, κοκ) να συμπεριφέρονται λες και το ΕΠΑΜ δεν υφίσταται, δεν υπάρχει. Γι' αυτό και όλες μας οι προσπάθειες, όπως και οι εκκλήσεις μας απέβησαν άκαρπες.

Με αυτά τα δεδομένα υπόψη η Π.Γ. προτείνει στους πυρήνες τις εξής προτάσεις- επιλογές:

1η επιλογή:  Ως τέτοια εξετάστηκε η αυτόνομη κάθοδος η οποία σύμφωνα με την εμπειρία που έχει αποκτηθεί αποτιμάται σε ένα οικονομικό κόστος που ανέρχεται στις 60.000 ευρώ, το οποίο θα κληθούν να καταβάλουν εξ ολοκλήρου οι πυρήνες και οι υποψήφιοι βουλευτές.

2η επιλογή: Το Ε.ΠΑ.Μ δε θα απέχει από τις εκλογές αυτές έστω και αν δεν κατέβει να ζητήσει τη ψήφο από τον Ελληνικό Λαό. Θα κάνει  το δικό του αγώνα στους δρόμους, στις πλατείες στα σπίτια κλπ και θα συζητήσει με τους πολίτες υποστηρίζοντας τα δικά του προτάγματα.  Στην περίπτωση που τα μέλη μας ερωτώνται  από τους πολίτες, τους φίλους και τους γνωστούς μας τι να ψηφίσουν, τότε μπορούν να συστήνουν αντιμνημονιακή ψήφο κατά συνείδηση.

Για τις παραπάνω επιλογές, καλούνται όλοι οι πυρήνες από σήμερα μέχρι και την προσεχή Δευτέρα (21-5-2012) να συγκαλέσουν ολομέλειες, με σκοπό να ενημερώσουν τα μέλη τους επί των παραπάνω επιλογών και στη συνέχεια ο κάθε πυρήνας με βάση την απόφαση της πλειοψηφίας της ολομέλειάς του,  να αποστείλει μήνυμα στην Γραμματεία των εκλογών (ekloges2012@epam-hellas.gr) με το αριθμητικό αποτέλεσμα της φανερής ψηφοφορίας των μελών του πυρήνα για κάθε μια από τις δυο  επιλογές.

Τέλος, η επιλογή που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη αποδοχή από τα μέλη μας, θα αποτελέσει  την τελική μας  απόφαση για τον τρόπο που θα ενεργήσουμε ως Ε.ΠΑ.Μ  στις βουλευτικές   εκλογές της 17η Ιουνίου.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Γ. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΕΚΤΕΝΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Από την Π.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ