Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ



Συναγωνίστριες και συναγωνιστές.
Με τις βουλευτικές εκλογές του προηγούμενου μήνα, ο λαός μας αποφάσισε να «εκθρονίσει» τους Σαμαροβενιζέλους που προήγαγαν απροκάλυπτα, την εκποίηση της χώρας και την καθημερινή φτωχοποίηση ολοένα και περισσοτέρων συμπατριωτών μας.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα ισχυρίζεται πως έχει αντιμνημονιακό πρόσημο, και πως πρεσβεύει μια προοδευτικότερη ιδεολογία. Στα πλαίσια λοιπόν της εφαρμογής κοινωνικής πολιτικής, η κυβέρνηση εξήγγειλε την παύση πλειστηριασμών Α’ κατοικίας.
Όμως, το νομικό πλαίσιο που θα προστατεύσει τις α’ κατοικίες δεν έχει ακόμα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, ώστε να εφαρμοστεί.Επιπλέον τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα που θα πρέπει να μας απασχολήσει. Τι συμβαίνει με τις δεύτερες υποθηκευμένες κατοικίες των συμπολιτών μας που απειλούνται με υποχρεωτική κατάσχεση λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης δανείων;
Με τις κατοικίες εκείνες που απειλούνται από χρέη σε δημόσιους φορείς, όπως ασφαλιστικά ταμεία, εφορία κλπ;  Τι συμβαίνει με τις ιδιόκτητες επιχειρήσεις ή κάθε είδους ιδιοκτησία, που απειλείται εξ’ αιτίας των προηγούμενων ληστρικών πολιτικών που αφαίμαξαν τους πολίτες της χώρας μας, και τώρα έρχονται να διεκδικήσουν τα κλοπιμαία;
Την ερχόμενη Τετάρτη τα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, πρόκειται να λειτουργήσουν κανονικά, και από την αποδελτίωση των πλειστηριασμών, φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται και Α’ κατοικίες συμπολιτών μας.
Η στάση μας εδώ πρέπει να  παραμείνει ακλόνητη. Και αυτή την Τετάρτη όπως και κάθε Τετάρτη, προασπίζουμε όχι μόνο τις Α’ κατοικίες, αλλά και κάθε είδους ιδιοκτησία, που απειλείται με αρπαγή από τους  τραπεζίτες ή ακόμη και από το κράτος.
Συναγωνίστριες και συναγωνιστές, ο αγώνας μας δεν τελείωσε.
Ο αγώνας μας συνεχίζει με σθένος και πυγμή, μέχρι να αποκατασταθεί κάθε πλήγμα που προξένησαν αυτά τα 5 «αιματηρά» χρόνια στον λαό μας. Ο αγώνας μας δεν σταματά μέχρι να δούμε τη χώρα μας πραγματικά ανεξάρτητη και ελεύθερη!
Τα κοινωνικά μέτωπα που συγκροτήθηκαν στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας πρέπει να δυναμώσουν, να στείλουν ισχυρά μηνύματα ΚΑΙ στη νέα κυβέρνηση. Υψώνουμε το ανάστημά μας κόντρα σε όσους διεκδικούν την ιδιοκτησία κάθε Έλληνα.
Απαιτούμε κοινωνική δικαιοσύνη. Το ραντεβού μας παραμένει σταθερό κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας! Το κίνημά μας δυναμώνει!
Το Οργανωτικό Γραφείο του ΕΠΑΜ