Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Με Προκόπη δεν θα δούμε προκοπή



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών εξεπλάγη δυσάρεστα με την επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πρώην κυβερνητικό βουλευτή, κατά την περίοδο της, δωσιλογικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,  Προκόπη Παυλόπουλο. Επιλογή προσώπου που, ενώ καταδίκαζε φραστικά τα μνημόνια ως αντισυνταγματικά, εντούτοις έχει υπερψηφίσει όλους τους αντισυνταγματικούς εφαρμοστικούς νόμους από τον Δεκέμβριο του 2011 και μετά, καθιστώντας τον εαυτό του επίορκο. Με την επιλογή αυτή του ΣΥΡΙΖΑ συντάσσονται φυσικά τόσο η ΝΔ, όσο και οι ΑΝΕΛ, επιβεβαιώνοντας τις εναντίον τους αιτιάσεις για φιλομνημονιακή στροφή.

Συνταγματολόγο πρότεινε και το ΠΟΤΑΜΙ, τον καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών Ν. Αλιβιζάτο. Είναι αλήθεια ότι δεν περιμέναμε από το ΠΟΤΑΜΙ να προτείνει εξωσυστημικό πρόσωπο για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού το συγκεκριμένο πολιτικό μόρφωμα πηγάζει από το μιντιακό σύστημα. Ούτε βεβαίως περιμέναμε να έχουν οι υποψήφιοι ΠτΔ την ευθιξία να μην αποδεχθούν εκλογή τους με ψήφους βουλευτών που αναδείχθηκαν λόγω του μπόνους των 50 εδρών, όπως προβλέπει το ισχύον καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα.

Το ΕΠΑΜ θεωρεί ότι η ανάγκη ανατροπής του παλαιού πολιτικού συστήματος και της περιφρούρησης του Συντάγματος δεν υπηρετείται με «παλαιά φθαρμένα υλικά» και αρωγούς του μνημονιακού παρακράτους που είναι συνυπεύθυνοι για την καταστροφή της πατρίδας μας και τους θανάτους συμπατριωτών μας. Για το ΕΠΑΜ έχει σημασία ποια πρόσωπα τοποθετούνται επικεφαλής κρίσιμων κρατικών θεσμών, διότι επηρεάζουν τη λειτουργία τους, όπως προκύπτει από τη διατήρηση του κ. Γεωργίου ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.  Παρατηρούμε με απογοήτευση τη μεθοδική τοποθέτηση παλαιών συστημικών πολιτικών σε στρατηγικές θέσεις της δημόσιας διοίκησης, των τραπεζών, της ΕΥΠ κλπ, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι πολίτες δεν θα δουν προκοπή και ότι δυστυχώς ο «άνεμος αλλαγής» που υποτίθεται πως πνέει, αναδύει την ίδια δυσοσμία του παλαιού σάπιου καθεστώτος που ελίσσεται και αλλάζει προσωπείο αλλά όχι πορεία.

Η  χώρα μας έχει ανάγκη από πρόσωπα  καθαρά  με ήθος και με ξεκάθαρη την αγάπη τους για την πατρίδα. Που  έχουν τη δύναμη και το σθένος να λένε «όχι» όταν το απαιτούν οι περιστάσεις,  για το καλό της χώρας  και του λαού και όχι να  υπογράφουν την καταστροφή μας. 

Αφού λοιπόν το νέο κοινοβουλευτικό καθεστώς αρνείται να εκμεταλλευτεί την πρώτη μεγάλη ευκαιρία κάθαρσης του φαύλου πολιτικού συστήματος το ΕΠΑΜ καλεί τους πολίτες να υπερασπιστούν την πατρίδα και το Σύνταγμα βασιζόμενοι στην επιταγή του άρθρου 120 του Συντάγματος. Η επιχείρηση λήθης των εγκλημάτων όσων έχουν υποθηκεύσει το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας μέσω της τοποθέτησης σε κρίσιμες κρατικές θέσεις προσώπων που χειρίστηκαν τις τύχες μας τα τελευταία χρόνια, δεν θα ευοδωθεί. Η Δημοκρατία δεν πρέπει να ... υποχωρήσει ξανά, όπως χωρίς αισχύνη διαπίστωσε ο απερχόμενος ΠτΔ που υπέγραψε τις περισσότερες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου από οποιονδήποτε προκάτοχό του. Οι δωσίλογοι και οι υπαίτιοι της καταστροφής θα λογοδοτήσουν.

Γιατί οι πολίτες δεν ξεχνούν, δεν συγχωρούν, δεν συμβιβάζονται!

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα 17-02-2015