Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Οι υποχωρήσεις οδήγησαν στην υποταγή!



Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)



Αντί για ρήξη, μας προέκυψε υποταγή! Αυτό το συμπέρασμα συνάγεται μετά τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup. Από το κείμενο που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας,  φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε τους όρους που έθεσαν οι δανειστές και η γερμανική καγκελαρία. Η αποδοχή και τετράμηνη παράταση της Master Financial Assistance Agreement (MFFA-δηλαδή, του 2ου μνημονίου- αναγνωρίζει και νομιμοποιεί την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας! 

Οι «θεσμοί», που αποτελούν  την... «ριζοσπαστική» εκδοχή της τρόικας, θα συνεχίσουν απρόσκοπτα το «έργο» της αποικιοκρατικής κηδεμονίας της χώρας. Ενώ η «καλύτερη χρήση»  της «τεχνικής βοήθειας» -επί της ουσίαςαναβαθμίζει  το ρόλο του γκαουλάιτερ Ράιχενμπαχ και των λοιπών επιτρόπων.

Επιπροσθέτως, επαναδιατυπώνεται η δέσμευση των ελληνικών αρχών «να τιμήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους δανειστές πλήρως και εγκαίρως», ενταφιάζοντας  την προεκλογική εξαγγελία για «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους».

Το Ε.ΠΑ.Μ. ουδέποτε εξέτρεφε αυταπάτες, ότι εντός του ευρώ και της Ε.Ε. υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα ανακούφισης της καθημαγμένης ελληνικής κοινωνίας, πολλώ δε μάλλον της ανάκτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, βάσει των κανόνων του διεθνούς δικαίου. Τέτοιες προοπτικές μπορούν να διαφανούν, μόνο με μονομερείς ενέργειες και  οριστική ρήξη με το γερμανόδουλο «ιερατείο» της Ε.Ε.

Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα 21/02/2015