Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡ.Τ._ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤ



Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

Κανένας διάλογος με τους εκβιαστές!

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να διακόψει τη χρηματοδότηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, εφόσον από τις  11 Φεβρουαρίου δεν θα δέχεται ως εγγύηση ελληνικά ομόλογα! Και ως εκ τούτου, η μόνη επιλογή για άντληση ρευστότητας θα είναι πλέον ο μηχανισμός του ELA, o οποίος -ω! του θαύματος- ελέγχεται από την ΕΚΤ...

Ο ωμός εκβιασμός της γερμανοκινούμενης ΕΚΤ δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο διαλόγου με το ευρωπαϊκό ιερατείο που εγκαθίδρυσε στη χώρα μας το καθεστώς της νέας αποικιοκρατικής κατοχής. Καμια απολύτως διαπραγμάτευση με τους σχιζοφρενείς της τοκογλυφικής... «αλληλεγγύης».

Όσοι επιμένουν ακόμα ότι μέσα στον ζουρλομανδύα του ευρώ υπάρχει δυνατότητα να ανατραπεί  η λιτότητα και να επιτευχθεί η πολυπόθητη παραγωγική ανασυγκρότηση ή δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα ή εξυπηρετούν σκοπιμότητες, αντίθετες με τo συμφέρον της χώρας και του λαού.

Αποδεικνύεται λοιπόν για ακόμα μια φορά ότι η μόνη λύση είναι: Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, έξοδος από την ευρωζώνη,  μετάβαση σε εθνικό κρατικό νόμισμα και διαγραφή του παράνομου χρέους.

Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 05/02/2015