Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

2015-11-08 Ανακοίνωση συνδικαλιστικού 8/11/2015 - Το ΕΠΑΜ συμμετέχει στην Πανεργατική απεργία στις 12 Νοεμβρίου 2015




Το ΕΠΑΜ συμμετέχει στην Πανεργατική απεργία στις 12 Νοεμβρίου 2015
Απέναντι στις πολιτικές της λιτότητας, στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στο ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, στην στήριξη της τραπεζοκρατίας, στην δήμευση των περιουσιών μέσω της υπερφορολόγησης και κάθε αντεργατικού και αντιασφαλιστικού νόμου που επιβάλλουν οι υποτελείς κυβερνήσεις των μνημονίων, είναι ανάγκη να δοθεί έμπρακτη απάντηση στους δρόμους.
Οι τακτικές των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, και οι διασπαστικές πρακτικές των κομματικών παρατάξεων στον χώρο της εργασίας,  πέντε χρόνια τώρα πρόδωσαν κάθε αγώνα των εργαζομένων. Φρόντισαν, για να μην οργανωθούν οι εργαζόμενοι, να μην συγκροτηθεί ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα, ικανό να κατακτήσει νίκες στην διαρκή πάλη με το ξενόδουλο κράτος και την εργοδοσία. Η πρακτική των εικοσιτετράωρων απεργιών για τα μάτια, η αποφυγή του συντονισμού του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε κοινή αντιμετώπιση της μνημονιακής λαίλαπας, η υπονόμευση της μαζικότητας του συνδικαλιστικού κινήματος, ουσιαστικά έβαλαν πλάτη για να κατοχυρωθεί η διαχρονική επίθεση στον κόσμο της εργασίας.
Ακόμα και σήμερα, με το 3ο και καταστροφικότερο μνημόνιο, οι ηγεσίες των ομοσπονδιών συνεχίζουν τις τουφεκιές στον αέρα, και κομματικές συνδικαλιστικές παρατάξεις αρκούνται στην καθιερωμένη παρέλαση.
Εφτασε η ώρα να μην τους επιτρέψουμε να αποδομήσουν για άλλη μια φορά την αντίσταση των εργαζομένων. Να μην τους δώσουμε άλλοθι να ισχυριστούν ότι αυτοί καλούν σε απεργία αλλά ο κόσμος δεν συμμετέχει. Το δικαίωμα στην ζωή, στην εργασία και την ευημερία, δεν μπορεί να εξαρτάται από τις ορέξεις και τις μεθοδεύσεις αυτών που αποδυνάμωσαν σε βαθμό εξαφάνισης το συνδικαλιστικό κίνημα. Καιρός να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας.
Γι' αυτό το ΕΠΑΜ καλεί όλους τους εργαζόμενους, κάθε μισθωτό, ελεύθερο επαγγελματία, συνταξιούχο, εργάτη της γης, νέο, φοιτητή, άνεργο, τα μέλη και τους φίλους του, να συμμετέχουν μαζικά στην Πανεργατική Απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ για τις 12 Νοεμβρίου 2015, αποδεικνύοντας πως δεν είναι ελέφαντες.
Το ΕΠΑΜ καλεί  όλο τον ελληνικό λαό να παλέψει ενάντια στην μνημονιακή λαίλαπα, την οικονομική κατοχή,την υποδούλωση της χώρας σε ξένα κέντρα αποφάσεων. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, πρέπει να παλέψουμε υψώνοντας τείχη θωράκισης κι αντίστασης ενάντια στα σχέδια αποικιοποίησης και ακρωτηριασμού της ίδιας της πατρίδας.
Προσυγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 11:00 π.μ. (μετρό Πανεπιστημίου)





8/11/2015