Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡ. Τ. ΕΠΑΜ - Το ΕΠΑΜ δεν έχει καμία σχέση με προβοκάτορες



Το ΕΠΑΜ δεν έχει καμία σχέση με προβοκάτορες

Αναφορικά με τη δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Βαρβιτσιώτη ότι «προβοκάτορες με σήμα του ΕΠΑΜ που προσπάθησαν να με εμποδίσουν να διαδηλώσω με τους Πόντιους δεν θα αμαυρώσουν το δίκαιο αγώνα τους» δηλώνουμε τα εξής:

«Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ως  άξιος απόγονος του φαύλου πολιτικού συστήματος  της κομματοκρατίας και της παρασιτικής οικογενειοκρατίας «μυγιάζεται» όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με αγανακτισμένους και εξαθλιωμένους πολίτες, εξαιτίας των  πολιτικών επιλογών του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που υπηρετεί τυφλά. Εντελώς «εθισμένος» -λόγω των πολιτικών του καταβολών- σε τέτοιες νοοτροπίες, φαντασιώνεται προβοκάτορες, σαν αυτούς που επί σειρά δεκαετιών εξέθρεψε και συνεχίζει να εκτρέφει η παράταξη απ’ την οποία προέρχεται  και οι  οποίοι –ως γνωστόν- δεν εμφανίζονταν με σηματάκια και κονκάρδες, αλλά με λοστούς και τσεκούρια!

Το ΕΠΑΜ εκφράζει επίσης την αποδοκιμασία του για την απαράδεκτη στάση τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών και διαδικτυακών μέσων "ενημέρωσης", όπως π.χ. το Alpha και το enikos.gr, που αναπαράγουν ακόμα και τώρα το twit του Μ. Βαρβιτσιώτη περί δήθεν ανάμειξης του ΕΠΑΜ στους εναντίον του προπηλακισμούς, χωρίς να έχουν φροντίσει να διασταυρώσουν την "πληροφορία" ερχόμενοι σε επικοινωνία με το ΕΠΑΜ. Πρόκειται για καταφανή παραβίαση του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και σαφή ένδειξη αντιδημοκρατικής μεθόδευσης σε βάρος του ΕΠΑΜ.

Το ΕΠΑΜ ουδέποτε είχε σχέση με προβοκάτσιες και προβοκάτορες, ούτε φασιστικές πρακτικές. Τέτοιες πρακτικές αφορούν στις εγκληματικές συμμορίες που διατηρεί και συντηρεί το πολιτικό σύστημα, στην προσπάθειά του να κρατά τους πολίτες διχασμένους. Αντιθέτως, αυτό για το οποίο αγωνίζεται και μοχθεί το ΕΠΑΜ, είναι η ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος που έχουν επιβάλει στη χώρα μας οι δανειστές, σε αγαστή συνεργασία με τις κυβερνήσεις της ατέρμονης υποτέλειας και του απύθμενου εθελοδουλισμού. Ακριβώς αυτό το καθεστώς,  που αποτελεί τη χειρότερη μορφή βίας που έχει βιώσει η Ελλάδα στη μακραίωνη ιστορία της».

Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει κάθε προσπάθεια σπίλωσής του που επιχειρείται με παρόμοιες προβοκατόρικες δηλώσεις και υπονοούμενα από όπου και αν εκπορεύονται. 




Αθήνα 05 Νοεμβρίου 2015