Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση Π.Γ. ΕΠΑΜ - Για το ύπουλο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι




Ανακοίνωση
Για το ύπουλο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι
Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι  (το 2ο μέσα σε 1 χρόνο) ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, μεταφέροντας στην καρδιά της Ευρώπης τη μυρωδιά του  πολέμου που διεξάγεται στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και ειδικά στην πολύπαθη Συρία.
Είτε πρόκειται για καθαρό τρομοκρατικό χτύπημα οργανωμένο από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), είτε είναι προϊόν διεθνών μυστικών υπηρεσιών και παρακρατικών μηχανισμών, ο σκοπός επετεύχθη:
Ο φόβος και ο τρόμος να γίνει υπόθεση και βίωμα στους λαούς της «πολιτισμένης» Ευρώπης, να δοθεί η ευκαιρία για περαιτέρω ενίσχυση της κρατικής ασφάλειας και των πολιτικών άμεσης περιστολής δημοκρατικών ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων εις βάρος των λαών της Ευρωπαϊκής ηπείρου  και να προωθηθεί η ενεργότερη εμπλοκή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του στα πεδία μαχών της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου και ευρύτερα.
Πρέπει όμως να επισημάνουμε:
1.       Η πρώτη και κύρια ευθύνη ανήκει στις κυβερνήσεις  των μεγάλων δυνάμεων που ενεπλάκησαν στα εσωτερικά των κρατών και εξέθρεψαν  με τις γνωστές μεθόδους τους φονταμενταλιστικούς θύλακες του Ισλαμικού Κράτους. Οι επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Δύσης και των δεκανικιών τους στη διαμόρφωση των γεωστρατηγικών επιδιώξεών τους με επίκεντρο τη Μέση Ανατολή  είναι μόνο σε βάρος των λαών, προκαλώντας εκατόμβες θυμάτων και ροής αίματος σε αθώους πολίτες, αμφότερα.
2.       Η επιλογή της πρωτεύουσας της Γαλλίας μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι, αφού η συμμετοχή γαλλικών πολεμικών δυνάμεων σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Λιβύη και τη Συρία και κατά του Ισλαμικού Κράτους έχει αποτελέσει και επίσημη παραδοχή της ίδιας της Γαλλικής κυβέρνησης.
3.       Η τακτική της ενισχυμένης κρατικής ασφάλειας με τη διαρκή παρουσία στρατιωτικών ενόπλων δυνάμεων στη Γαλλική πρωτεύουσα που εφάρμοσε η  κυβέρνηση Ολάντ μετά το 1ο τρομοκρατικό χτύπημα τον Ιανουάριο, δεν έφερε – όπως ήταν φυσικό - κανένα αποτέλεσμα.
4.       Η επιχείρηση τρομοκρατίας και φόβου στην αποσαθρωμένη κοινωνία της Γηραιάς Ηπείρου λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών της ΕΕ και της Ευρωζώνης, επισπεύδει τη στρατιωτικοποίηση και τη δημιουργία υποτιθέμενου πλέγματος ασφαλείας, τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατιωτικού άξονα και με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, ευνοώντας μαζί με την επικείμενη ομοσπονδιοποίηση, τη ρευστοποίηση και αποδόμηση των κρατών εθνών. Ενδεχόμενη κατάληξη θα είναι  η γενίκευση των πολεμικών επιχειρήσεων εντός της Ευρώπης και εντός των πόλεων με άγνωστους εχθρούς και στρατόπεδα.
5.       Επιτείνεται το πρόβλημα των προσφύγων, αφού αναμένεται σκλήρυνση των πολιτικών με τις οποίες τα ευρωπαϊκά κράτη θα υποδέχονται τις ροές,  ενώ η Ελλάδα θα επωμίζεται το κύριο βάρος ως πρώτη χώρα υποδοχής, με δεδομένη και την εκ μέρους της αδυναμία άσκησης αυτόνομης πολιτικής αντιμετώπισης του προβλήματος σύμφωνα με τις υπαγορεύσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.
Κατά τ’ άλλα, ο φερόμενος ως  Έλληνας πρωθυπουργός κ. Τσίπρας σε μία εκτός τόπου και χρόνου δήλωση ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ήταν ένα χτύπημα στην Ευρώπη της Δημοκρατίας και της ελευθερίας. Ένα χτύπημα στην Ευρώπη της πολυπολιτισμικότητας».
Η υποκρισία δεν έχει όρια. Όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει στην Ευρώπη ούτε δημοκρατία ούτε ελευθερία. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, έχουν μετατραπεί σ’ ένα από τα κύρια όργανα - φερέφωνα της Ευρώπης της δουλοπαροικίας, του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, της επιβολής των μνημονίων και των πολιτικών εξανδραποδισμού των λαών της Ευρώπης, της σύγχρονης αποικιοκρατίας και της υπεράσπισης των ιμπεριαλιστικών πολιτικών της. Και μάλιστα πρώτα και κύρια στην ίδια του τη χώρα.
Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει την απύθμενη υποκρισία των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και των συμμάχων τους, ως απόλυτα συνυπεύθυνους για την ανείπωτη τραγωδία στο Παρίσι, όσο και για την κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία και αλλού.
Καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου για την  εφαρμογή των πολιτικών εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και ξεπουλήματος της χώρας  και για τη στήριξη που προσφέρουν στις κυβερνήσεις των μεγάλων δυνάμεων, βάζοντας πλάτη στις κλιμακώσεις των πολεμικών εξάρσεων στην ευρύτερη περιοχή.
Η ενεργή συμμετοχή  στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα που διεξάγει το ΕΠΑΜ, μέχρι τέλους, είναι η βέλτιστη μορφή συμπαράστασης προς τους άλλους λαούς που δοκιμάζονται από τον ίδιο εχθρό. Είναι η βέλτιστη μορφή εκπλήρωσης του διεθνιστικού καθήκοντος.
Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει πολύ καλά το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του και πολύ σύντομα θ’ αντιτάξει τη διεκδίκηση της πατρίδας του και την κατοχύρωση άσκησης εθνικά ανεξάρτητης και αυτόνομης πολιτικής σε όλα τα επίπεδα.


 



15/11/2015