Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ. - Το ΕΠΑΜ χαιρετίζει τη δυναμική αντίδραση των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας!



Το ΕΠΑΜ χαιρετίζει τη μαζική και δυναμική αντίδραση του αγροτοκτηνοτροφικού  κόσμου της  χώρας, στις επιλογές  της ακραίας νεοφιλελεύθερης λογικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ως πειθήνιο εκτελεστικό όργανο του κατοχικού καθεστώτος.
Το τρίτο μνημόνιο που υπερψηφίστηκε από τα… «συνεταιράκια» του δωσιλογισμού ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛΝΔΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, οδηγεί σε πλήρη αφανισμό τη μικρομεσαία αγροτιά και βάζει οριστική ταφόπλακα στον καθημαγμένο πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Είναι εντελώς αδύνατο, το μικρομεσαίο αγροτικό νοικοκυριό να αντέξει το βάρος της υπερφορολόγησης και της εκτίναξης του κόστους παραγωγής. Μοιραία, θα εξουθενωθεί εντελώς, με αποτέλεσμα να χάσει το βιός του! Μια εντελώς αρνητική εξέλιξη, που θα δυσχεράνει  σημαντικά την πολυπόθητη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Το ΕΠΑΜ θεωρεί ότι μόνο με το εθνικό μας νόμισμα και σε συνθήκες εθνικής ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης, μπορεί να χρηματοδοτηθεί η αγροτική παραγωγή ποιοτικότερα και αποτελεσματικότερα από τις επιδοτήσεις φάντασμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταδίκασαν τον αγροτικό κόσμο σε μια σχέση εξάρτησης με το διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Και επιπλέον, με την άμεση διαγραφή όλων των χρεών που βαρύνουν τους  υπερχρεωμένους  παραγωγούς και την αντιμετώπιση των καρτέλ χονδρεμπόρων και μεσαζόντων. Μόνον έτσι θα εξασφαλιστούν,  τόσο οι χαμηλές τιμές αγοράς για τον καταναλωτή, όσο και ικανοποιητικές τιμές για τον παραγωγό.
 Τέλος, η άγρια καταστολή της ογκώδους και δυναμικής διαδήλωσης των αγροτών και κτηνοτρόφων στην πλατεία Συντάγματος, στις 18/11/2015, κατέδειξε για μια ακόμα φορά τις πραγματικές προθέσεις των κυβερνώντων: Ο,τι αντιστέκεται, πατάσσεται! Αυτή η λογική του αδίστακτου ολοκληρωτισμού, δεν αντιπαλεύεται, παρά μόνο με ενότητα, οργάνωση και σθεναρή αντίσταση μέχρι τέλους, με έναν κοινό και μοναδικό στόχο για όλες ανεξαιρέτως τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες:

Ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος της αποικιοκρατικής κηδεμονίας!






Αθήνα 18 Νοεμβρίου 2015