Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση - Για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών Α’ Κατοικίας



Στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η συγκυβέρνηση στην βουλή στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων μέτρων για την εκταμίευση της δόσης των 2 δις ευρώ,  απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί της Α’ κατοικίας.
Ότι ήταν αδύνατον να νομοθετήσει η προηγούμενη ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, μπορεί η κυβέρνηση της δεύτερης  φοράς αριστερά του κ.Τσίπρα και τα ψευτοπατριωτικά  δεκανίκια της.
Στο έλεος των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων από εδώ και στο εξής τα σπίτια των Ελλήνων πολιτών, αφού το 75% των δανειοληπτών μένει  απροστάτευτο απέναντι στις δυσβάσταχτες ρυθμίσεις που προβλέπονται για την αποπληρωμή των δανείων στο επίμαχο πολυνομοσχέδιο. Η ασυδοσία όσο και η αυθαιρεσία του νομοσχεδίου, συμπυκνώνεται στην  απαράδεκτη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Δραγασάκη, ότι «η βέλτιστη εφαρμογή των διατάξεων για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, θα εξαρτηθεί και από την στάση που θα κρατήσουν οι τράπεζες» φανερώνοντας την υποκρισία και τις προθέσεις της κυβέρνησης.
 Σε συνδυασμό δε με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών  και το πέρασμα των κόκκινων δανείων σε διεθνή funds, το ζήτημα της Α’ Κατοικίας και συνολικότερα της στέγης θα εξελιχθεί σε τυφώνα κατασχέσεων και πλειστηριαμών για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
Αν συνυπολογίσουμε την ανύπαρκτη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών ήδη από το 2013, τους νέους δυσβάσταχτους έμμεσους και άμεσους φόρους και τα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία, εύκολα αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος πολίτης την λεηλασία που ενορχηστρώνει η προδοτική κυβέρνηση σε συνεργασία με τους δανειστές, ενάντια στο τελευταίο άσυλο του ελληνικού λαού: αυτό της ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
Το ΕΠΑΜ πρωτοπόρο στον αγώνα των πλειστηριασμών, απέτρεψε όλο το προηγούμενο διάστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και νωρίτερα, εκατοντάδες πλειστηριασμούς σπιτιών μεταξύ άλλων και Α’ Κατοικίας σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας με δυναμικές κινητοποιήσεις.
Παρά την ανυπαρξία κάθε ενεργοποίησης και αντίστοιχης κινητοποίησης από συνδικαλιστικούς φορείς, έστω και πολύ αργά η ΑΔΕΔΥ κινητοποιείται για πρώτη φορά ενάντια στην επερχόμενη καταιγίδα των πλειστηριαμών και της εκποίησης της Α’ κατοικίας, καλώντας σε μαζική κινητοποίηση την Πέμπτη 19/11 στις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος.
Το ΕΠΑΜ καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε πολίτη, τα μέλη και τους φίλους, να κινητοποιηθούν άμεσα για την αποτροπή των πλειστηριασμών των κατοικιών, και ενάντια στην κλιμάκωση της πιο αντιλαϊκής επίθεσης που δρομολογείται από την συγκυβέρνηση, συμμετέχοντας στο αυριανό συλλαλητήριο είτε με τα σωματεία του είτε ανεξάρτητα. Καλεί κάθε ενεργό μέλος της κοινωνίας, να πλαισιώσει το ΕΠΑΜ και άλλους κοινωνικούς φορείς στον αγώνα που δίνουν στα κατά τόπους ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη μεσημέρι που διενεργούνται  πλειστηριασμοί.
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.








18/11/2015