Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση Η Γενική Απεργία της 3 Δεκεμβρίου δεν πρέπει να χαριστεί στην αυθαιρεσία του κυβερνητικού Συνδικαλισμού



Η κυβέρνηση δοσιλόγων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εκτελώντας κατά γράμμα την συμφωνία του Αυγούστου 2015 με τους δανειστές, που σε απόλυτη σύμπλευση και συναινετικά υπερψήφισαν από κοινού  με  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ΠΟΤΑΜΙ, ετοιμάζονται να φέρουν στην Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, βάζοντας επί της ουσίας   ταφόπλακα σε ότι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση στην χώρα.
Πρόκειται για την δραματική μείωση των συντάξεων μέσω της ενοποίησης των ταμείων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και των επικουρικών συντάξεων, την μετατροπή του δημόσιου  και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης σε εξατομικευμένο κεφαλαιοποιητικό σύστημα ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων σύμφωνα με όρους που υπαγορεύονται από τους κανόνες της ιδιωτικής ασφάλισης και την λογική της  χρηματοπιστωτικής αγοράς.
Μαζί με το νέο προϋπολογισμό που θα κυρωθεί τις επόμενες μέρες στην Βουλή και προβλέπει νέα καταιγιστική φορολογία σε όλα τα επίπεδα (ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, νέοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι ) και τη νέα μείωση στις καταβαραθρωμένες δημόσιες δαπάνες στην παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια, οι πολιτικές καρικατούρες που νέμονται τον τόπο οδηγούν την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας σε ζωτικό πλέον αδιέξοδο, κυριολεκτικά σε αδυναμία επιβίωσης.
Ήδη ψήφισαν την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της Α’ κατοικίας. Χάρισαν δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες με την ανακεφαλοποίηση των συστημικών  τραπεζών ξεπλένοντας μαύρο εγκληματικό χρήμα, νομιμοποιώντας την ασύστολη κερδοσκοπία.  Ξεπουλούν την δημόσια περιουσία, ετοιμάζονται να αφανίσουν τον μικρό και μεσαίο αγρότη και να απελευθερώσουν τις ομαδικές απολύσεις.  Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.
Απέναντι σε αυτή την ολοκληρωτική επίθεση,  της μετατροπής των πολιτών σε μετανάστες στον ίδιο τους τον τόπο και της χώρας σε οικόπεδο ευκαιρίας για τους διεθνείς τοκογλύφους, η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ και το παραταξιακό ΠΑΜΕ, καλούν σε εικοσιτετράωρη Γενική απεργία την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου. Μια απεργία που προκηρύσσεται χωρίς την  παραμικρή μέριμνα συντονισμού της, χωρίς κανένα σχεδιασμό  για την επιτυχία και την  κλιμάκωσή της, με τους εργαζόμενους και τα αποδυναμωμένα σωματεία τους να καλούνται να αντισταθούν στον κηρυγμένο πόλεμο με ξερές τουφεκιές στον αέρα. Ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, η εξαντλημένη έως ανύπαρκτη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων και η εργοδοτική αυθαιρεσία, καθιστούν σχεδόν αδύνατη την παρακολούθηση έστω και μιας απλής 24ωρης, υπό τον φοβο όχι μόνο της απόλυσης αλλά και της απώλειας ακόμα και ενός μεροκάματου. Για ακόμη μια φορά οι εργατοπατέρες του συνδικαλισμού, αποξενωμένοι από την βάση και τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου της εργασίας, οι συνδικαλιστές του ΝΑΙ στο ευρώ την ΕΕ και τον ΕΜΣ… οι γραφειοκράτες εργατοπατέρες, της χρόνιας υπονόμευσης του συνδικαλιστικού κινήματος, καταδείχνουν ότι η οργάνωση και ο συντονισμός στην κινητοποίηση και δημιουργία ενός ρωμαλέου πανεργατικού πανελλαδικού κύματος αντίστασης κι ανατροπής, δεν μπορεί να αφήνεται στα χέρια τους, και απαιτεί νέες μορφές και τρόπους γενίκευσης, στην κατεύθυνση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Είναι επιτακτικό να γίνει κοινή συνείδηση, ότι η Γενική Απεργία της 3 Δεκεμβρίου δεν γίνεται για να ικανοποιηθούν οι ορέξεις της «συνδιοίκησης» των ομοσπονδιών και του κράτους. Δεν πρέπει να λογίζεται ως ο δρόμος για να οδηγηθεί σε μια ακόμα ήττα η κινητοποίηση των εργαζομένων και των πολιτών. Η προηγούμενη απεργία της 12 Νοεμβρίου και ιδιαίτερα το πολυπληθές συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις, άφησε κόντρα στις μεθοδεύσεις τους,  έναν αέρα αισιοδοξίας ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να υπερκεράσουν την προδοσία που υφίστανται από την διαπλοκή των υποκριτικών συνδικαλιστικών ηγεσιών και του πολιτικού συστήματος.
Γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία η απεργία της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου και η συγκέντρωση στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις, να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Έχει σημασία να αποδειχθεί ότι θα αποτύχει η συνεχιζόμενη προσπάθεια αποδόμησης και κατακερματισμού του συντονισμού και συγκρότησης πανελλαδικού κινήματος αντίστασης στον επιχειρούμενο εξανδραποδισμό της κοινωνίας. Αποτελεί για εμάς  τον κόσμο της εργασίας, την μέγιστη ευκαιρία διεκδίκησης και κατάκτησης των δικών μας αιτημάτων, μέσα από την δική μας πάλη, τον δικό μας αγώνα για τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα, την δίψα μας  για δημοκρατία και ελευθερία.
Ακόμα, η συμμετοχή όλων μας σε αυτή την Γενική Απεργία πρέπει να προσλάβει και τον χαρακτήρα μιας μεγάλης αντιπολεμικής διαδήλωσης, ενάντια στο νέο ιμπεριαλισμό όπως αυτός εκφράζεται στην ευρύτερη περιοχή μας. Να καταστήσουμε σαφές σε κάθε υποτελή πολιτικό, σε κάθε προδότη της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, ότι οποιαδήποτε σκέψη για συμμετοχή της χώρας στα σχέδια διαμελισμού και ανακατάταξης που επιχειρούνται από την συμμαχία των κορακιών των μεγάλων δυνάμεων των ΗΠΑ της ΕΕ και των δορυφόρων τους, θα μας βρεί σθεναρά αντιμέτωπους μπροστά τους.
Το ΕΠΑΜ καλεί κάθε εργαζόμενο, νέο, άνεργο, συνταξιούχο, ελεύθερο επαγγελματία, τα μέλη και τους φίλους του, να ξεπεράσουν τα πλαστά αποπροσανατολιστικά  και διχαστικά διλλήματα που ενεσιβάλλονται από τους εργατοπατέρες και το πολιτικό σύστημα, και να συμμετέχουν μαζικά στην Γενική Απεργία της 3 Δεκεμβρίου, είτε πλαισιώνοντας  τα εργατικά πρωτοβάθμια σωματεία τους, είτε συνδράμοντας το ανεξάρτητο από δεξιούς και αριστερούς ειδήμονες, πατριωτικό και δημοκρατικό Μέτωπο του ΕΠΑΜ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11:00 π.μ. στην ΚΟΡΑΗ (μετρό Πανεπιστημίου)

ΟΧΙ στο νέο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ταφόπλακα στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
ΟΧΙ στον ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ της ΦΤΩΧΕΙΑΣ και ΑΝΕΧΕΙΑΣ
ΟΧΙ στους ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ της ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ
ΟΧΙ στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ
ΟΧΙ στον ΠΟΛΕΜΟ της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΦΙΑΣ της ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΝΑΙ στην ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ











30/11/2015